AS2 as a Service

AS2 as a Service is een dienst die wij aanbieden voor organisaties die via AS2 willen verbinden en dit liever uitbesteden dan intern afhandelen. Het voordeel van uitbesteding is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het continu draaiende houden van een eigen omgeving of openstaande firewall poorten. Met AS2 as a Service faciliteren wij zowel het zenden als ontvangen van en naar uw handelspartners.

Inkomende communicatie

Uw handelspartners zenden hun berichten via ons platform middels het AS2 protocol. Vanuit ons platform worden de berichten automatisch geverifieerd en gestuurd naar een FTP server vanaf waar u ze kunt binnenhalen.

Uitgaande communicatie

In deze vorm van managed AS2 worden uw berichten op een FTP server bewaard waar ze onmiddellijk worden verstuurd naar de correcte handelspartner middels het AS2 protocol.

Tarieven

Small
€34,95 p/m
Handelspartners: 1
Berichten p/m: 125
Extra berichten: €0,50
Set-up per partner: €295,00
Medium
€79,95 p/m
Handelspartners: 3
Berichten p/m: 500
Extra berichten: €0,35
Set-up per partner: €295,00
Large
€159,95 p/m
Handelspartners: 6
Berichten p/m: 1500
Extra berichten: €0,25
Set-up per partner: €295,00
Extra Large
€325,00 p/m
Handelspartners: 15
Berichten p/m: 3000
Extra berichten: €0,15
Set-up per partner: €295,00

* FTP account per Trading Partner bij de prijs inbegrepen.
* Message Delivery Notifications (MDN’s) zijn gratis en worden niet meegeteld als bericht

Wat is AS2?

Application Statement 2 (AS2) is een moderne en populaire manier om bestanden veilig en betrouwbaar uit te wisselen over een gewone internet verbinding. AS2 wordt vaak gebruikt in EDI toepassingen voor het transport van bijvoorbeeld Edifact of XML berichten, maar eigenlijk kan het gebruikt worden voor bijna alle soorten bestanden.

AS2 is een point-to-point protocol voor datacommunicatie. Dit houdt in dat de verzendende computer rechtstreeks contact legt met de ontvangende computer over het http protocol. AS2 software voorziet in de mogelijkheid om de payload te versleutelen en de berichten te verifiëren. Daarnaast biedt de software de mogelijkheid om automatisch een ontvangstbevestiging te versturen en te ontvangen.

Hoe werkt AS2?

In zijn meest simpele vorm is een AS2 data overdracht niets meer dan een http verzoek met de data als attachment en in de http headers wat noodzakelijke AS2 meta-data, zoals bijvoorbeeld AS2 “trading partner” namen voor verstuurder en ontvanger of een “message id” die een AS2 bericht uniek onderscheidbaar maakt van andere AS2 berichten. Voor de response voldoet in het simpelste scenario een http response code over dezelfde connectie waarover het http request kwam.

In de praktijk wordt veel gebruik gemaakt van een combinatie van mogelijkheden die S/MIME biedt om de data te beschermen of om de authenticiteit van de ‘partners’ te bevestigen. Zo wordt de data vaak versleuteld opgestuurd en wordt er een digitale handtekening meegestuurd die gebruikt wordt door de ontvanger om de identiteit van de verzender te verifiëren.

Om hier gebruik van te kunnen maken (ontsleutelen data of verifiëren handtekening) zullen “trading partners” vooraf publieke certificaten uitwisselen. Voor de response geldt dat de verstuurder van het AS2 bericht meestal een zogenaamde “Message Delivery Notification (MDN)” verzoekt. Dit bericht bevat informatie over de afhandeling van het bericht door het AS2 transport (dus wel bijvoorbeeld het ontsleutelen van het bericht, maar niet eventuele applicatie verwerking achter het transport). Deze MDN kan dan ook weer een signatuur bevatten zodat de ontvanger van de MDN de identiteit van de verstuurder van de MDN kan verifiëren.