Business Case: Multi-carrier integratieplatform voor Transsmart

Transsmart (MKB innovatie award 2010) biedt oplossingen voor een goedkoper en beter transportproces. Deze oplossingen maken het voor MKB bedrijven eenvoudig mogelijk om vanuit hun ERP/WMS systeem transporten te boeken bij honderden verschillende vervoerders. Hiertoe heeft Transsmart o.a. integraties gerealiseerd met ERP leveranciers als Exact, Boxwise, SAP, AFAS, Microsoft Dynamics NAV, X-Gram, Unit4 en Magento.
Door aan te sluiten op het multi-carrier platform van Transsmart kunnen bedrijven eenvoudig inspelen op veranderingen in hun logistieke keten en kunnen zij hun ex-peditie- en transportprocessen efficiënter, transparanter en goedkoper uitvoeren.

Dennis Duijster - Partner TranssmartCopernicus heeft voor ons een platform gebouwd met webservices om deze processen af te handelen en de communicatie met meer dan 200 vervoerders te bewaken. Ze hebben de ontwikkeling als ook de support voor hun rekening genomen. Waar Copernicus zich onderscheidt is om snel van concept naar werkend platform te schakelen, mee te denken met de klant, niet alleen op IT gebied, maar ook breder. Verder gaan ze voor kwaliteit en dagen ons ook uit om voor kwaliteit te gaan in plaats van quick fixes. En last but not least, ik kom er vaak en ze hebben erg lekkere koffie!”  Dennis Duijsters, Partner Transsmart

De uitdaging

Hoe koppel je een groot aantal verschillende ERP systemen aan een nog groter aantal transportbedrijven? Dat was de uitdaging waar Transsmart in het voorjaar van 2009 voor stond. Immers, je hebt te maken met een grote diversiteit aan berichtformaten en communicatie-protocollen.

De oplossing

Wat Transsmart nodig had was een schaalbaar integratieplatform waarmee eenvoudig koppelingen gerealiseerd kunnen worden, dat zowel synchrone communicatie als a-synchrone communicatie snapt en dat voorziet in Transaction Monitoring. Daarom heeft Transsmart gekozen voor Niklas, het integratieplatform van Copernicus. Naast het implementeren van Niklas heeft Copernicus ook alle interfaces ontwikkeld waarmee gekoppeld wordt naar de diverse ERP systemen en de verschillende vervoerders.

Het resultaat

Het platform verzorgt het berichtenverkeer tussen verlader en vervoerder en faciliteert nu de processen Booking, Labeling, Manifesting, Tracing.
Wanneer het platform berichten ontvangt, vindt eerst authenticatie plaats om er zeker van te zijn dat de verzender geautoriseerd is de service te gebruiken. Vervolgens probeert Niklas de berichten te valideren om vast te stellen dat een bericht syntactisch correct is. Daarnaast wordt ook een Data Kwaliteits controle uitgevoerd. Eventuele uitzonderingen worden direct teruggemeld naar de verlader. Daarna wordt het bericht vertaald naar het gewenste formaat en wordt op basis van Content Based Routing de juiste vervoerder vastgesteld. Dit laatste gebeurt aan de hand van business rules die zijn vastgelegd in de Business Rules Engine. Dit alles in een fractie van een seconde!