Vos Logistics

Vos Logistics

Vos Logistics is een logistieke dienstverlener en levert een breed scala aan transport en logistieke oplossingen. Met een internationaal netwerk van 25 vestigingen is Vos Logistics actief in heel Europa. Het bedrijf onderscheidt zich door innovatie in zowel transport als logistiek en geavanceerde in-house ontwikkelde Transport Management Systemen. In bulk- en volumetransport mag Vos Logistics zich scharen onder de grootste partijen in Europa.

Vos Logistics is ondertussen al meerdere jaren klant en partner van Copernicus. Om haar bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, maken de verschillende divisies van Vos Logistics intensief gebruik van EDI (Electronic Data Interchange). Vos Logistics heeft EDI koppelingen met verschillende kleine en grote partijen in de transport en logistieke sector. Daarnaast heeft Vos Logistics ook een aantal koppelingen lopen met externe partijen die het vervoer kunnen verzorgen wanneer zij op dat moment zelf niet over de juiste resources beschikken. Dit gebeurt bijvoorbeeld in het geval van heel gespecialiseerde opdrachten.

Informatiestromen

Het grootste gedeelte van de informatiestroom bestaat uit inkomende orders (transportopdrachten) en status berichten die aangeven wat de status van een order is (ingeladen, onderweg, afgeleverd etc.). Daarnaast worden er ook financiële gegevens verwerkt, zoals financiële mutaties, brandstofkosten en E-invoices. Sinds kort zijn we bezig met het aansluiten van de verschillende warehouses van Vos Logistics waar naast transport ook logistieke diensten geleverd worden. Hier worden meerdere soorten berichten uitgewisseld, zoals de INSDES, DESADV, IFTMIN, OSTRPT en RECADV.

Er wordt gekoppeld met verschillende interne systemen, zoals Kewill (TMS), Chainware (TMS), Lovos (een door Vos Logistics zelf ontwikkeld TMS), Coda (financieel systeem) en LSPwms (een warehouse management systeem). Daarnaast zijn er koppelingen met de volgende logistieke platformen waar diverse klanten op zijn aangesloten:

Copernicus koppelt met Transporeon
Koppelen met Elemica
Koppelen met Transwide

Migratie naar Niklas

Wij leveren al een aantal jaren ondersteuning aan Vos Logistics op het gebied van integratietechnologie. In eerste instantie op een integratieplatform van een andere leverancier en sinds 2014 op ons eigen integratieplatform – Niklas. Vos Logistics heeft uiteindelijk voor Niklas gekozen omdat nieuwe integraties sneller en eenvoudiger geïmplementeerd kunnen worden en omdat de TCO aanzienlijk lager ligt.

Verder voorziet Niklas in alle benodigde functionaliteit en wordt continue doorontwikkeld om ook in de toekomst aan alle wensen van Vos Logistics te kunnen voldoen. Onze ervaring met grote integratie trajecten en de sector transport en logistiek was voor Vos Logistics een belangrijke reden om met ons in zee te gaan. Omdat wij een in Nederland gevestigd bedrijf zijn en iedereen dezelfde taal spreekt, blijven de lijnen kort en worden problemen snel opgepakt.

Het Niklas Integratie Platform biedt de volgende voordelen:

  • Is schaalbaar en biedt hoge beschikbaarheid
  • Ondersteunt zowel a-synchrone als synchrone communicatie
  • Biedt uitgebreide foutafhandeling, exception handling en Monitoring & Control
  • Ondersteunt alle gangbare communicatieprotocollen en berichtformaten

Communicatieprotocollen en berichtformaten

Implementatie

Het oude integratieplatform waarop de koppelingen van Vos Logistics liepen was een gesloten oplossing. Dit betekent dat alle mappings die op het platform draaiden allemaal herschreven moesten worden. Wij zijn in juni 2014 gestart en het heeft in zijn totaliteit zo’n 130 dagen in beslag genomen om alle mappings naar Niklas te migreren. Omdat Niklas is gebaseerd op open source technologie zal ditzelfde proces, wanneer Vos Logistics zou besluiten over te stappen op een ander platform, worden gereduceerd tot een fractie daarvan.

Resultaat

In mei/juni 2016 is het systeem volledig afgerond en live gegaan. De belangrijkste voordelen van vernieuwde samenwerking en stap naar Niklas zijn:

  • State-of-the-art technologie; nu en in de toekomst
  • Sterk verbeterde Total Cost of Ownership
  • Excellente Solution Support op werkdagen tot 22:00

Het project bevat 76 mappings en is gekoppeld met meer dan 90 handelspartners. Iedere dag worden er gemiddeld 18.000 berichten verwerkt.

“Vos Logistics en Copernicus werken al jaren naar tevredenheid samen. Copernicus is een flexibel bedrijf met specialisten in dienst die weten waar ze over praten. Daarnaast hebben ze nog eens veel ervaring op het gebied van transport en logistiek.”

– Arno Rouwenhorst, Manager Business Processes & Information Management

Copernicus Interchange Technology

Bent u net als Vos Logistics op zoek naar een integratiepartner die uw systemen koppelt met uw klanten of handelspartners? Neem dan contact met ons op via onderstaande button of bel ons direct op 023 565 6060. We vertellen u graag wat er mogelijk is en hoe wij u succesvol koppelen aan al uw handelspartners.