Copernicus biedt BusinessITscan aan

Copernicus Interchange Technology en IT’s Teamwork hebben een partnership gesloten voor het aanbieden van de BusinessITScan aan de relaties van Copernicus. De BusinessITScan meet en verbetert de bedrijfsvoering en automatisering in organisaties. De web-based tool gaat op ict-vlak in op thema’s als informatiebeveiliging, informatie-uitwisseling, datakwaliteit, cloud en business it alignment. Copernicus-relaties kunnen gratis een sneak preview van de scan doen.

De BusinessITScan geeft antwoord op de vraag hoe een organisatie het succes van automatisering kan vergroten en hoe de bedrijfsvoering daarop kan worden afgestemd. Een organisatie kan online met meerdere verantwoordelijken tegelijk de scan invullen om zo te achterhalen hoe het ervoor staat op het gebied van onder andere innovatie, ict-stabiliteit en -continuïteit, op het gebied van financiën en de productiviteit.

Digitale strategie

Met de BusinessITScan wordt een lang en duur consultancytraject voorkomen. IT’s Teamwork is de BusinessITScan gaan ontwikkelen om zoveel mogelijk kennis zo laagdrempelig mogelijk online aan te bieden. Organisaties kunnen zo zelfstandig snel inzicht krijgen. ‘We merkten dat er veel organisaties in de markt zijn die daar behoefte aan hebben en er bestond geen instrument voor’, zegt IT’s Teamwork-directeur Anton Dijkhuis. ‘Daar hebben wij de BusinessITScan voor ontwikkeld. Meerdere relaties in binnen- en buitenland hebben er al gebruik van gemaakt en inzicht gekregen in de verbeterpunten, dankzij het dashboard en de rapportages. De BusinessITScan helpt organisaties dan ook vooral met het uitstippelen van een digitale strategie.’

De BusinessITScan is door IT’s Teamwork met meerdere partners ontwikkeld. Het is een zeer complete en innovatieve advies-tool, waarin veel actuele praktijk-kennis van het verbeteren van organisaties met IT, gecombineerd is met kennis van techniek en van veel methodes zoals ITIL, Prince2, COBIT en ISO27001. Ook wordt de IT-tevredenheid en de IT-impact gemeten. De BusinessITScan is ook bedoeld voor financieel verantwoordelijken, omdat 75 procent van de ict-verantwoordelijken aan hen rapporteert.

Geen langdurige adviestrajecten

‘De BusinessITScan biedt een breed en goed inzicht in prioriteiten, kansen en risico’s’, zegt Copernicus-directeur Egbert Ellenkamp. ‘Daarom willen we deze tool positioneren bij onze relaties. De sneak preview-versie biedt onze relaties kosteloos de kans om de tool uit te proberen. Zo kunnen onze relaties zelf uitvinden waar de sterktes en zwaktes van hun organisatie liggen, zonder dure en langdurige adviestrajecten. Desgewenst kan een organisatie tegen een beperkte investering upgraden naar de volledige versie. Daarin kan de organisatie zelf vastleggen welke collega’s van zowel de gebruikersorganisatie als de IT-afdeling in de scan meewerken. Zo ontstaat ook een goed beeld van de kwaliteit van de Business IT Alignment.’

Dankzij jarenlange ervaring bij de makers, biedt de BusinessITScan kwalitatief en doelmatig inzicht in alle IT-succesfactoren die een organisatie sterker maakt met IT. Deze IT-succesfactoren zijn: Partnership, Bijdrage aan productiviteit, Bijdrage aan innovatie, IT-competenties, IT-stabiliteit en continuïteit, en IT financiële zaken.

IT’s Teamwork directeur Anton Dijkhuis over het partnership met Copernicus: “Copernicus heeft een sterke focus op innovatieve integratie oplossingen en integratie technologie in diverse sectoren en van start-ups en MKB tot grote internationale bedrijven.Met gedegen kennis en moderne technologie richt Copernicus zich op automatische gegevensuitwisseling (koppelingen) tussen verschillende applicaties (A2A) binnen een bedrijf en tussen bedrijven onderling (B2B). De kwaliteit van Copernicus in dit vakgebied is meermaals bewezen. Om die reden zijn wij zeer verheugd met Copernicus te gaan samenwerken.”

Egbert Ellenkamp: “Regelmatig worden IT-adviezen sub-optimaal geformuleerd, oftewel gericht op één aspect dat belangrijk lijkt. Of het aspect waar een IT-dienstverlener kennis van heeft en daarmee zijn brood verdient. Met de BusinessITScan wordt dat voorkomen, omdat alle IT-succesfactoren belicht worden. Hierbij worden ook de nieuwste concepten en technieken zoals cloud en big data meegenomen. Doordat de BusinessITScan via het web wordt aangeboden, ontstaat tegen een beperkte investering een scherp beeld van de situatie en blijven middelen beschikbaar om maatregelen te treffen. Dit stelt organisaties in staat om zich minder te richten op IT-beheer, en meer op innovatie.”

BusinessITscan