Copernicus introduceert het TANS Integratie Platform (TIP)

 

TANS is sinds 1985 producent en leverancier van backoffice software voor de automatisering van transport en logistieke bedrijven. Hun hoofdproduct – TALIS – dient onder andere als Transport Management Systeem (TMS) en Warehouse Management Systeem (WMS). De software is verkrijgbaar in vijf talen en wordt gebruikt door meer dan 400 logistieke bedrijven in Nederland en België.

TANS biedt haar klanten koppelingen met onder andere boordcomputers, advanced planning systemen, financiële pakketten en scanoplossingen. De huidige oplossing voor het maken van koppelingen wordt ondertussen al 20 jaar lang gebruikt en bevat meer dan 350 point-to-point koppelingen. In combinatie met de groeiende diversiteit in berichtformaten en communicatieprotocollen worden de koppelingen steeds lastiger te beheren.

TIP: TANS Integratie Platform

Met het oog op de toekomst is TANS gaan zoeken naar een nieuwe oplossing. Ze kwamen bij ons terecht vanwege ons robuuste integratie platform en jarenlange ervaring in de sector transport en logistiek. Aan de hand van de wensen van TANS ontwikkelde wij het TANS Integratie Platform (TIP).

 

TIP

 

TIP zorgt ervoor dat de enorme diversiteit aan koppelingen allemaal wordt opgevangen op één centrale plek. Dit betekent dat een koppeling met boordcomputer “A” of financieel pakket “B” voor meerdere klanten kan worden toegepast en er dus minder unieke koppelingen nodig zijn. Op deze manier wordt de herbruikbaarheid verhoogt en de efficiency verbeterd.

Bij een update in de TALIS software kan er een aanpassing worden gedaan in TIP, zonder dat er individuele koppelingen aangepast dienen te worden. Daarnaast wordt er geprofiteerd van alle voordelen die een integratie platform biedt: detection & authentication, monitoring & controle, exception handling, scheduling, etc.

De bedoeling is dat de huidige 350+ koppelingen in de toekomst allemaal via TIP gaan lopen.

Features TIP

  • Draait op het Niklas Integration Platform van Copernicus
  • Is schaalbaar en biedt hoge beschikbaarheid
  • Ondersteunt zowel a-synchrone als synchrone communicatie
  • Biedt uitgebreide foutafhandeling, exception handling en Monitoring & Control
  • Ondersteunt alle gangbare communicatieprotocollen en berichtformaten

Pilot met Van Rooijen Logistiek

In juli 2016 zijn we gestart met een pilot voor logistiek dienstverlener Van Rooijen in Eindhoven. We hebben voor hen middels TIP een koppeling gerealiseerd met Teamtrans. Voor andere klanten zijn er ondertussen koppelingen gemaakt met o.a. AFAS en Transsmart.

Niklas Integration Platform

Niklas is het integratie platform van grote partijen in de sector transport en logistiek. Denk hierbij aan een DHL, Transsmart of VOS Logistics. Bent u ook op zoek naar een robuust integratie platform? Neem dan contact met ons op of vraag een demo aan.