Copernicus sluit uw digitale vrachtbrief informatie aan op TransFollow

 
Copernicus is een partnership met TransFollow aangegaan voor het integreren en koppelen van uw digitale vrachtbrief informatie vanuit uw TMS of een ander software systeem met het TransFollow platform.

In Nederland is het wettelijk verplicht om een vrachtbrief op te maken voor elke zending van goederen. Naast die verplichting geeft een goed gebruikte vrachtbrief zekerheden in het geval van een dispuut met uw afzender, vervoerder, geadresseerde of de fiscus over informatie, goederen en/of overdrachtsmomenten tijdens het transport.

Op dit moment gebruiken we in de logistieke keten nog altijd papieren vrachtbrieven en aftekenlijsten. Miljoenen per jaar wel te verstaan. Beurtvaartadres ontwikkelt op initiatief van de verladersorganisatie EVO en de vervoerdersorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) de eerste echte en vooral betrouwbare digitale en dynamische vrachtbrief: TransFollow.

TransFollow is het online platform waarmee u een vrachtbrief digitaal kunt indienen, uitwisselen, volgen en ondertekenen. De informatie over de zending van goederen wordt digitaal en realtime verstuurd. Documenten hoeven dus niet meer verwerkt en/of gescand te worden. Bovendien is de informatie direct beschikbaar. Afzender, verlader en/of ontvanger hebben te allen tijde inzage in het gehele traject.

Over Beurtvaartadres

Beurtvaartadres is een begrip in de handel en logistiek en staat als zodanig zelfs in de Dikke van Dale. De naam stamt uit 1685 maar de onderneming is in 1927 opgericht door de sector zelf. Wij zijn vooral bekend als uitgever van de papieren vrachtbrief (het beurtvaartadres) en steeds meer om de digitale vrachtbrief. Namens EVO, TLN en het Nederlands Binnenvaartbureau, de brancheorganisaties in de handel en logistiek, zorgen wij dat ondernemers zekerheid krijgen over het gebruik van alle documenten die nationale en internationale zendingen begeleiden.

Over EVO

EVO is een ondernemersvereniging die de logistieke belangen behartigt van 20.000 bedrijven, producenten en handelaren. Haar leden doen de opslag en vervoer van hun producten zelf of besteden dit uit. Met elkaar zijn zij verantwoordelijk voor meer dan 70% van alle goederenstromen in, van en naar Nederland. EVO is dé kennisorganisatie waar leden terecht kunnen met hun logistieke vragen.

Over TLN

TLN is de ondernemersvereniging voor het transport en de logistiek. Gesteund door zo’n 5.600 leden, behartigt TLN de belangen van kleine, middelgrote en grote ondernemingen. Een brede achterban met een gezamenlijk doel: de ontwikkeling van een –internationaal- concurrerende sector waarin kwaliteit, innovatie en duurzaamheid centraal staan.

Copernicus en Transport & Logistiek

Copernicus is specialist op het gebied van integratietechnologie, maar belangrijker nog integratieoplossingen. Wij willen dat bedrijven kunnen innoveren zonder geremd te worden door hoge kosten of gebrekkige technologie. Ons integratieplatform (Niklas) stelt organisaties, ongeacht hun omvang, in staat om volledig geautomatiseerd zowel intern als extern elektronische informatie uit te wisselen. Zonder enorme investeringen.

Voor zowel grote als kleine organisaties in de branche heeft Copernicus verschillende integratieoplossingen geleverd:

  • Middleware (EAI) oplossingen gebaseerd op Service Bus (ESB) technologie speciaal voor de grotere transport en logistieke bedrijven.
  • Integratieoplossingen en koppelingen met TMS, WMS, SCM en ERP systemen.
  • Track & Trace systemen.
  • Integratie en koppelingen met Web Portals en Vervoersplatformen, zoals bijv. TransFollow, Transsmart en Cheap Cargo.
  • EDI koppelingen met klanten en leveranciers.