Wat is DESADV?

EDI DESADV Bericht DESADV staat voor despatch advice en is een elektronisch bericht dat u kunt beschouwen als de digitale versie van een pakbon. Men gebruikt dit bericht in de elektronische gegevensuitwisseling (EDI) tussen een leverancier en haar afnemers of de betrokken logistieke dienstverlener.

Inhoud van een DESADV bericht


Een DESADV beschrijft de inhoud van een levering op artikelniveau, waaronder de EAN code. Daarnaast worden in detail de transportgegevens beschreven zoals datum van verzenden, gepland tijdstip van ontvangst en welke transporteur de goederen daadwerkelijk gaat vervoeren.

Voordelen van een DESADV


De voordelen van een DESADV liggen voornamelijk bij de afnemer, de ontvanger van de goederen. Deze kan namelijk op voorhand al controleren of de levering compleet is. Daarnaast kan de ontvanger zijn logistieke operatie inplannen op ontvangst van de goederen. Denk hierbij aan het inplannen van een loading dock, heftrucks en personeel om de ontvangen goederen te verwerken.

Voorbeeld bericht


desadv bericht


CotapBenieuwd naar een voorbeeld waarin wij dit berichttype gebruiken? Lees dan onze business case over Cotap. Als groothandel plaatst Cotap dagelijkse veel orders bij haar leveranciers. Om het inkoopproces te stroomlijnen, maken zij nu gebruik van EDI. Dit bracht een aanzienlijke efficiëntieslag teweeg. Naast DESADV, gebruiken zij ook de berichttypes EDIFACT en ORDRSP voor hun elektronische berichtenuitwisseling.