Manag­ed AS2

Via het AS2 communicatieprotocol kunnen organisaties snel, veilig en betrouwbaar EDI-berichten versturen over het internet. AS2 kan worden gebruikt voor elk type document waarbij EDI X12EDIFACT en XML het meest gebruikt zijn. Met Managed AS2, AS2 as a Service, zijn organisaties hierbij volledig ontzorgt en wordt zowel het zenden als ontvangen van en naar alle handelspartners ondersteunt.

Snel, veilig en betrouwbaar berichten versturen

Hoe werkt de communicatie met AS2?

Inkomende communicatie
Handelspartners zenden hun berichten via het Copernicus platform middels het AS2 protocol. Het  platform verifieert de berichten automatisch en stuurt ze naar een FTP server, vanaf waar de berichten kunnen worden binnengehaald.

Uitgaande communicatie
Via  Managed AS2 worden berichten op een FTP server bewaard, vanwaar ze direct worden verstuurd naar de juiste handelspartner, volledig volgens het AS2 protocol.

Voordelen van het gebruiken van AS2

Geen transport­kosten (VAN)
Data wordt veilig verstuurd
Encryptie zorgt voor juiste ontvangst
Snelle en betrouwbare verbinding
Digitale hand­tekening
MDN verzekert bevestiging verzending

Voor organisaties die AS2 willen toepassen, maar daar zelf niet voldoende mogelijkheden of kennis voor in huis hebben, is er Managed AS2, AS2 as a service. Met deze oplossing worden organisaties volledig ontzorgt en wordt het zenden en ontvangen van berichten volledig gefaciliteerd. Hierbij wordt ook zorg gedragen voor het continu draaiende houden van de organisaties eigen omgeving of openstaande firewall poorten.

AS2 as a Service, Managed AS2, ontzorgt en ondersteunt

Bij Copernicus zijn de lijnen kort en staat flexibiliteit hoog in het vaandel. Wij werken nauw samen met de proactieve experts van Copernicus die wij zelfs midden in de nacht kunnen bellen voor support.

Hans den Hartigh – Director of Operations bij Rulewave

Managed AS2 mogelijk in meerdere abonne­ments­vormen

Managed AS2 is beschikbaar in een 4-tal standaard abonnementen: Small, Medium, Large en X-Large. Organisaties met meer of minder handelspartners en/of berichtenverkeer waarbij de wensen niet binnen de aangeboden abonnementen lijken te passen, kunnen contact met Copernicus opnemen voor de mogelijkheden van een op maat gemaakt abonnement.

* Het aansluiten van een extra handelspartner binnen een abonnement kost éénmalig € 295,- en maandelijks € 25,-

Ftp-account per Trading Partner bij de prijs inbegrepen.
Message Delivery Notifications (MDNs) zijn gratis en worden niet meegeteld als bericht.
LET OP: Is er sprake van een afwijkende situatie? Neem dan contact met ons op. Dan is er de mogelijkheid om een maatwerk-abonnement samen te stellen.

Managed AS2 mogelijk in meerdere abonne­ments­vormen

Ontzorgt Managed AS2 mijn organisatie volledig?

Ons team van experts staat klaar om je te adviseren én mee te denken over wat het beste past bij jouw organisatie.

Mail je liever? Geen probleem. Vul ons contactformulier in en we nemen snel contact met je op.