Internationale samenwerking TransFollow en IRU

TransFollow, het Nederlandse platform voor de digitale vrachtbrief, is vanaf 1 juli een samenwerking aangegaan met de International Road Transport Union (IRU) voor de versnelde uitrol van nieuwe diensen en standaarden voor papierloos goederentransport. De samenwerking betekent dat TransFollow verder gaat als TransFollow International B.V.

TransFollow: de digitale vrachtbrief

In Nederland is het wettelijk verplicht een vrachtbrief op te maken voor elke zending van goederen. Met het oog op efficiëntie, veiligheid en duurzaamheid heeft TransFollow de digitale vrachtbrief ontwikkeld. Deze standaard geeft verladers, vervoerders en ontvangers méér regie en controle over het gehele logistieke proces middels één overzichtelijk interface.

Europese standaard

Initiatiefnemers van TransFollow, vervoerdersorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO, zien de samenwerking met de IRU als een nieuwe stap in de richting van één Europese standaard voor de digitale vrachtbrief. Volgens TLN en EVO is de digitale vrachtbrief een noodzaak vanwege de eenvoud en veiligheid die het met zich meebrengt vergeleken met een papieren vrachtbrief. Daarnaast is er een lager risico op fouten of het zoekraken van documenten.

Enorme lastenbesparing

In Nederland alleen al worden jaarlijks zo’n 40 miljoen vrachtbrieven gebruikt. De stap naar een digitale vrachtbrief kan naar schatting een lastenbesparing van wel 180 miljoen euro per jaar opleveren aan administratieve kosten. Voor heel Europe loopt de besparing tot in de miljarden. Genoeg reden dus om internationaal samen te werken aan één Europese standaard voor de digitale vrachtbrief.

Partnership TransFollow

Copernicus heeft jarenlange ervaring in het optimaliseren van transport en logistieke processen. Als partner van TransFollow kan Copernicus u helpen met het koppelen van uw TMS of logistiek systeem op het TransFollow platform voor de digitale vrachtbrief.

Wilt u meer informatie over wat Copernicus voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of bel ons op 023 565 6060 voor een afspraak op ons kantoor in hartje Hoofddorp.


[contact-form-7 id=”1147″ title=”Contact formulier standaard”]