EDI X12 204 Motor Carrier Load Tender

 

Het EDI X12 204 bericht wordt gebruikt om een Full Truck Load (FTL) aan te vragen bij een vervoerder voor het transport van goederen. Dit bericht wordt meestal verstuurd door retailers, fabrikanten en logistiek dienstverleners. Echter, het kan gebruikt worden door elk bedrijf dat te maken heeft met het versturen van goederen.

Voordelen Copernicus

  • Jarenlange ervaring met integreren
  • Flexibele en schaalbare oplossingen
  • Vriendelijke en heldere communicatie
  • Ervaring met verschillende branches

Neem contact op

Informatie voor vervoerder

Met het EDI X12 204 bericht kan een nieuwe transportopdracht worden geplaatst maar mogelijk om een wijziging te maken op een eerder geplaatste opdracht. De EDI ANSI X12 standaard schrijft voor dat dit bericht enkel voor Full Truck Loads gebruikt kan worden maar in de praktijk wordt het ook gebruikt voor Less Than Truckload (LTL).

Het EDI X12 204 bericht bevat informatie voor de vervoerder om te kunnen bepalen of zij de opdracht aanvaarden of weigeren. De vervoerder zal dit beoordelen op basis van gegevens in het bericht. Het gaat dan om informatie over het afleveradres, planning, omschrijving van de goederen, afmetingen en gewichten en het type transportmiddel dat nodig is.

 

Copernicus specialist in Managed EDI en AS2

Accepteren of weigeren

De vervoerder zal als respons op de EDI X12 204 een EDI X12 990 bericht terugsturen. Met de EDI X12 990 kan de vervoerder aangeven of hij de transportopdracht accepteert of weigert. Wanneer de vervoerder de opdracht accepteert zal hij in de meeste gevallen ook status informatie over het transport moeten terugsturen. Hiervoor kan het EDI X12 214 Shipment Status bericht worden gebruikt.

Copernicus Kennisbank CTA Foto1 NL