Wat is DESADV?

DESADV staat voor: DESpatch ADVice message en is de digitale versie van een pakbon. Een DESADV bevat onder meer uit gegevens over de leverancier, de afnemer, items gesorteerd op artikelniveau met bijbehorende artikelcode (bijvoorbeeld: EAN/GTIN/SKU) en het aantal verzonden artikelen per item. Maar ook gedetailleerde transportgegevens zoals datum en tijdstip van verzending, geplande datum en tijdstip van ontvangst en informatie over de transporteur. In sommige versies van DESADV staan daarnaast ook gegevens per pallet met de daarop aanwezige producten en bijbehorende batchcode ’s.

DESpatch ADVice message

Voordelen van DESAVD

  • DESADV is belangrijk bij het automatiseren van factuurcontrole. Door het combineren van verschillende EDI-berichten als bijvoorbeeld ORDRSPDESADV en INVOIC, kan het proces van invoer en de controle van de facturen volledig worden geautomatiseerd.
  • Bij het gebruik van DESADV met SSCC kan per SSCC worden aangegeven welke SKU’s (EAN/GTIN) in welke hoeveelheden in de omverpakking zitten. Bij ontvangst kan het magazijn de SSCC scannen waardoor de informatie over de geleverde artikelen direct te zien is in het WMS.
  • Verder biedt het de ontvanger de mogelijkheid om zijn logistieke operatie beter in te plannen op de ontvangst van de goederen. Omdat de leverancier vooraf de zending aankondigt, met tijdstip, kan de ontvanger vooraf de gegevens controleren en eventueel zelfs weigeren, als de zending nog niet is verzonden.
  • Het niet meer versturen van papieren pakbonnen zorgt niet alleen voor minder belasting van het milieu maar levert ook een grote financiële besparing op de kosten van papier en inkt.

Meer weten over onze producten en oplossingen?

Ons team van experts staat klaar om je te adviseren én mee te denken over wat het beste past bij jouw organisatie.

Mail je liever, geen probleem. Vul ons contactformulier in en we nemen snel contact met je op.