Wat is HL7?

Wat is HL7?

Health Level Seven (HL7) is een internationale standaard voor het veilig, elektronische uitwisselen van medische, financiële en administratieve informatie in de zorg. Doel is om standaarden te leveren voor elektronische informatie-uitwisseling en voor gebruik van informatie in de zorg door zorggevers en patiënten. Dit ondersteunt de zorgsector bij het veilig optimaliseren van de zorgprocessen, het bevorderen van kwaliteit en eenduidigheid in de zorg en bij de kennisuitwisseling tussen alle belanghebbenden, om de zorg voor en met patiënten en cliënten te verbeteren.

Wat is HL7?

HL7 maakt gebruik van 4 verschillende standaarden:

  • HL7 FHIR
  • HL7 v2 berichten
  • HL7 v3 CDA
  • Specialistische standaarden

De structuur van die berichten wordt gedefinieerd door standaarden zoals HL7. Naast HL7 wordt in de gezondheidszorg eveneens gebruikgemaakt van onder andere de DICOM,  EDIFACT en EDI-standaarden.

HL7 Standaarden

De organisatie telt in Nederland momenteel meer dan 200 aangesloten organisaties waaronder algemene en universitaire ziekenhuizen, GGZ, V&V, VG, Thuiszorg, eerstelijnszorg en verschillende aanbieders van zorginformatiesystemen. HL7 wordt wereldwijd ondersteund door meer dan 1.600 leden uit meer dan 50 landen.

HL7 organisatie

Wil je meer weten over onze producten en oplossingen?

Onze experts staan voor je klaar om je vrijblijvend te adviseren over de beste mogelijkheden voor jouw organisatie.

Mail je liever, geen probleem. Vul ons contactformulier in en we nemen snel contact met je op.