Wat is ORDRSP?

Een ORDRSP (Order Response) is een EDI bericht dat gebruikt wordt om een eerder ontvangen order (ORDERS EDI-bericht) te accepteren of af te wijzen. De ORDRSP wordt gestuurd door de leverancier naar de afnemer en kan betrekking hebben de gehele order of op een deel van de order. Daarbij kunnen op één order meerdere order response berichten gestuurd worden.

Order Response

Hoe werkt het?

Wanneer een afnemer een ORDRSP bericht ontvangt, weet hij dat zijn ORDERS bericht is ontvangen en of deze uitgevoerd gaat worden of niet. Wanneer twee handelspartners besluiten dat er altijd een ORDRSP teruggestuurd wordt op een ORDERS bericht, is er geen noodzaak meer om ook het APERAK bericht te gebruiken.

Wanneer een leverancier een elektronische order ontvangt van een afnemer bestaat de mogelijkheid dat de order niet uitgevoerd kan worden. Bijvoorbeeld omdat er onvoldoende voorraad is of omdat er niet op tijd geleverd kan worden. In dat geval zal de leverancier een ORDRSP terugsturen naar de afnemer waarin vermeld wordt dat de order afgewezen is met de reden van afwijzing erbij. De afwijzing kan de gehele order bevatten of een deel van de order.

  • Bevestigen van de ontvangst van een ORDERS bericht
  • Accepteren van een ontvangen order
  • Voorstel voor aanpassing van de order
  • Afwijzen van een ontvangen order, met de reden van afwijzing

Functie van ORDRSP

Meer weten over onze producten en oplossingen?

Ons team van experts staat klaar om je te adviseren én mee te denken over wat het beste past bij jouw organisatie.

Mail je liever, geen probleem. Vul ons contactformulier in en we nemen snel contact met je op.