Wat is systeemintegratie?

 

Systeemintegratie is een verzamelnaam voor technologie waarmee systemen en softwareapplicaties, zowel intern als met externe systemen (diverse componenten/subsystemen), aan elkaar worden gekoppeld. Dit is fysiek of functioneel. Het kan ook gaan om het onder brengen van alle faciliteiten van een organisatie in ėėn systeem. Denk hierbij aan het koppelen van alle systemen voor telefonie, datanetwerken en beveiliging. Door het integreren van systemen, is handmatig werk overbodig, worden foutgevoelige processes veiliger en kan er efficiënter worden gewerkt.

Voordelen Copernicus

  • Jarenlange ervaring met integreren
  • Flexibele en schaalbare oplossingen
  • Vriendelijke en heldere communicatie
  • Ervaring met verschillende branches

Neem contact op

Applicatie integratie

Copernicus Kennisbank Systeemintegratie Applicatie Integratie Round

Applicatie integratie koppelt applicaties waardoor gegevens beschikbaar zijn voor gebruik. Het regelt op geautomatiseerde wijze de (elektronische) uitwisseling van informatie tussen systemen en applicaties. Dit kan met elke type dataformaat en protocol.

Lees meer over applicatie integratie

Cloud integratie

Copernicus Kennisbank Systeemintegratie Cloud Integratie RoundSteeds meer organisaties maken gebruik van clouddiensten en nieuwe cloudtoepassingen komen er in een hoog tempo bij. Het soepel aan elkaar kunnen knopen van cloudtoepassingen aan de interne systemen, is een belangrijke integratie uitdaging geworden.

Lees meer over cloud integratie

Electronic Data Interchange

Copernicus Kennisbank Systeemintegratie EDI Round

Electronic data interchange (EDI) staat voor het elektronische uitwisselen van bedrijfsdocumenten, zoals orders, rekeningen en berichten of bevestigingen. Omdat deze documenten moeten voldoen aan standaardsjablonen wordt het veelal gebruikt voor herhalende transacties. Met EDI kunnen bedrijven sneller en efficiënter zakendoen met hun handelspartners en klanten.

Lees meer over EDI

Webshop integratie

Copernicus Kennisbank Systeemintegratie Webshop Round

Een webshopkoppeling verzorgt die koppeling tussen het CMS van je webshop en andere software. Denk hierbij aan artikelinformatie, prijzen, beschikbaarheid of orders die direct doorgezet worden naar jouw kassa- of ERP systeem. Op deze manier vergroot je het aantal functionaliteiten van je webshop.

Lees meer over webshop integratie

Copernicus Kennisbank CTA Foto3 NL