Wat is een systeem­integratie?

Systeemintegratie is een verzamelnaam voor technologie waarmee systemen en softwareapplicaties, zowel intern als met externe systemen (diverse componenten/subsystemen), aan elkaar worden gekoppeld. Dit is fysiek of functioneel. Het kan ook gaan om het onder brengen van alle faciliteiten van een organisatie in ėėn systeem. Denk hierbij aan het koppelen van alle systemen voor telefonie, datanetwerken en beveiliging. Door het integreren van systemen, is handmatig werk overbodig, worden foutgevoelige processen veiliger en kan er efficiënter worden gewerkt.

Koppelen van systemen en software applicaties

Applicatie integratie
Applicatie integratie koppelt applicaties waardoor gegevens beschikbaar zijn voor gebruik. Het regelt op geautomatiseerde wijze de (elektronische) uitwisseling van informatie tussen systemen en applicaties. Dit kan met elke type dataformaat en protocol.
Lees meer over applicatie integratie

Cloud integratie
Steeds meer organisaties maken gebruik van clouddiensten en nieuwe cloudtoepassingen komen er in een hoog tempo bij. Het soepel aan elkaar kunnen knopen van cloudtoepassingen aan de interne systemen, is een belangrijke integratie uitdaging geworden.
Lees meer over cloud integratie

Electronic Data Interchange
Electronic data interchange (EDI) staat voor het elektronische uitwisselen van bedrijfsdocumenten, zoals orders, rekeningen en berichten of bevestigingen. Omdat deze documenten moeten voldoen aan standaardsjablonen wordt het veelal gebruikt voor herhalende transacties. Met EDI kunnen bedrijven sneller en efficiënter zakendoen met hun handelspartners en klanten.
Lees meer over EDI

Webshop integratie
Een webshopkoppeling verzorgt die koppeling tussen het CMS van je webshop en andere software. Denk hierbij aan artikelinformatie, prijzen, beschikbaarheid of orders die direct doorgezet worden naar jouw kassa- of ERP systeem. Op deze manier vergroot je het aantal functionaliteiten van je webshop.
Lees meer over webshop integratie

Wil je meer weten over onze producten en oplossingen?

Onze experts staan voor je klaar om je verijblijvend te adviseren over de beste mogelijkheden voor jouw organisatie.

Mail je liever, geen probleem. Vul ons contactformulier in en we nemen snel contact met je op.