Astra­Zeneca

AstraZeneca is een Brits-Zweeds farmaceutisch bedrijf dat zich focust op patiënten met hart- en vaatziekten, kanker, ademhalings- en immuunziekten. De meeste geneesmiddelen van AstraZeneca worden direct aan de groothandels geleverd, die deze vervolgens aan de ziekenhuizen en apotheken leveren. Echter, sommige zeer specifieke geneesmiddelen levert AstraZeneca direct aan ziekenhuizen, bijvoorbeeld omdat deze medicijnen acuut nodig.

EDI versimpelt, versnelt en verbetert bestelproces

Het leveren van geneesmiddelen aan ziekenhuizen was eerst een handmatig proces. Dit in tegenstelling tot de leveringen aan de groothandels, waarbij alles al geautomatiseerd was. Snelheid, accuratesse en punctualiteit zijn van groot belang omdat tijdige levering van de geneesmiddelen cruciaal is.

Om het bestelproces te versimpelen, versnellen en verbeteren, werd gekozen voor Electronic Data Interchange (EDI). AstraZeneca maakt gebruik van een SAP-systeem, waarmee ze de data van de orders en de facturen uitwisselen met ziekenhuizen. Daarnaast bleek dat de ziekenhuizen al EDI doen met de groothandels voor medicijnen. De systemen van de ziekenhuizen ondersteunden dus al EDI.

Voor AstraZeneca bleek Copernicus Managed EDI de beste oplossing. Managed EDI is voor organisatie die het prettig vindt om volledig ontzorgd te worden.
Zowel Copernicus als dochteronderneming CoperniCare hebben hebben veel ervaring met EDI voor zorginstellingen als ziekenhuizen. We zijn bekend met de systemen die ze gebruiken, hoe ze werken en wie er werken. Deze ervaring was van grote toegevoegde waarde bij het opzetten van EDI voor Astra Zeneca.

Managed EDI biedt volledige ontzorging

Wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wij denken vrijblijvend mee over oplossingen die het beste aansluiten bij de specifieke wensen van jouw bedrijf.

Mail je liever, geen probleem. Vul ons contactformulier in en we nemen snel contact met je op.