KPN E-Zorg

 

KPN E-Zorg heeft een medische berichtenservice (MBS) opgezet voor het veilig en efficiënt uitwisselen van data tussen zorgpartners. Dit houdt bijvoorbeeld in dat laboratoriumuitslagen, specialistenbrieven en radiologieberichten via de KPN ZorgCloud verstuurd worden.

KPN Logo

Veilige en betrouwbare berichtenuitwisseling tussen zorgpartners

Om het systeem achter deze berichtenuitwisseling te ontwerpen en ontwikkelen is Copernicus ingeschakeld om deze data op een veilige en betrouwbare wijze door te sturen naar de juiste zorgpartner.

KPN biedt hiermee een oplossing voor alle gestructureerde berichtenuitwisseling tussen eerste- en tweedelijnszorg. Via de KPN ZorgCloud verbinden zij zorgverleners en zorginstellingen in Nederland via een overzichtelijk en innovatief platform.

Niklas Integratieplatform CopernicusNiklas Integratie Platform ondersteunt elke berichtenstandaard

Door gebruik te maken van Niklas (Copernicus Integratie Platform), kan elk verstuurd bericht getransformeerd worden naar een bestandsformaat dat de ontvanger kan verwerken. Copernicus werkt met de nieuwste technologieën en ondersteunt hierbij elke elektronische berichtenstandaard.

Medische Berichtenservice in de praktijk

Stichting Zorgring NHN (Noord-Holland Noord) maakt gebruik van de Medische Berichtenservice. Door het inzetten van MBS kunnen de jaarlijks 6.000.000 berichten met medische informatie als patiëntberichten, recepten, laboratoriumuitslagen, verwijzingen en andere medische data snel, eenvoudig en veilig tussen zorgverleners verstuurd worden. Ook is de MBS gekoppeld en aangesloten op het ZORG-AB van VZVZ, het adresboek voor zorgverleners.

Lees hier meer over het gebruik van het de Medische Berichtenservice door Zorgring NHN


MBS wordt vertegenwoordigd door CoperniCare, onderdeel van Copernicus.