Promese Logistics

Promese biedt logistieke totaaloplossingen op het gebied van e-fulfilment, wholesale, retail en omnichannel. Zij bedienen zowel de B2B als de B2C markt. Met hun servicemodel, hebben zij alles in huis om hun klanten van A tot Z te bedienen. Dit omvat niet alleen de logistieke activiteiten, maar ook alle e-commerce activiteiten zoals customer service, online marketing, design, en meer. Promese is gevestigd in Eindhoven en actief in verschillende branches waaronder mode, home entertainment, sport en living & lifestyle.

Promese Logistics logo kleur

Standaardisatie met behoud van eigen software

Promese heeft een eigen Warehouse Management Systeem ontwikkelt, Probis, gebaseerd op Navision (NAV). Daarnaast wordt er gewerkt met een legacy tool (LISA) en een zelf ontwikkeld stuk software (LOES). De behoefte om meer controle en grip te hebben op alle informatiestromen was aanleiding om op zoek te gaan naar een nieuwe integratiepartner.

Steven Bruininckx, manager ICT & Projects: “De software waarmee Promese voorheen werkte, was dusdanig ingericht dat dit niet mogelijk was. We zochten een nieuwe, moderne en eenduidige manier waarbij we gaan voor standaardisatie. Daarnaast wilden wij de huidige software, waaronder onze legacy tools, in stand houden.”

Promese Logistics verwerkingsband productenNiklas geeft maximale beheersbaarheid

Promese zocht een uniforme wijze voor het verwerken van de berichten die zij met hun klanten uitwisselen.
Zij kozen voor het Niklas Integration Platform dat zij in hun eigen beheer en IT-omgeving installeerden.
Daarnaast pasten zij een Canonical Data Model (CDM) toe, waardoor met maximale flexibiliteit en beheersbaarheid, berichten afgehandeld kunnen worden.

Gebruiksvriendelijkheid biedt mogelijkheid om zelf mappings te bouwen

“Een ander belangrijk punt in onze keuze voor Niklas was de gebruiksvriendelijkheid van het pakket die ons ook daadwerkelijk de mogelijkheden biedt om zelf ook echt mappings te kunnen bouwen. In dit traject onderhielden wij zelf het contact met onze klanten waarmee wij koppelen. Voorwaarde was wel dat, als wij hier behoefte aan hadden, Copernicus ook in deze rol zou kunnen voorzien. Dit is gewaarborgd in hun ‘Onboarding service’. We werken nu in een hybride situatie waarin wij deels het bouwen van koppelingen zelf doen en een deel besteden wij uit aan Copernicus. In de toekomst zal dit verschuiven naar alles in eigen beheer te bouwen waarbij Copernicus alleen als achtervang dient.”

Canonical Data Model zorgt voor flexibiliteit

Het inzetten van een CDM vraagt in eerste instantie meer investering, maar levert op lange termijn meer op. Een belangrijk voordeel is de flexibiliteit. Door vanaf de klant naar het CDM te mappen, ontstaat er een tussenstop waarin alle datastromen in één uniform formaat samenkomen. Vanuit dit uniforme formaat hoeft er vervolgens per berichttype één enkele mapping gemaakt te worden om de data door te zetten naar Probis. Ook het maken van mappings tussen klanten en het CDM is aanzienlijk eenvoudiger omdat hierin geen complexe business logica verwerkt wordt. Zo kost het bouwen van een mapping minder tijd en vergt dit ook minder onderhoud.

Promese Logistics Warehouse Magazijn Stellingen

Efficiëntie en kostenreductie door koppelingen met klanten

Door het integratieplatform Niklas (EDI) in te zetten om alle berichtenstromen te faciliteren houdt Promese de controle in eigen hand. De voornaamste eis, het zelf kunnen maken van mappingen, is hier onderdeel van. De operationele data die in het CDM staat, geeft Promese de ruimte om haar klanten in de toekomst de optie te bieden om via een portal orderinformatie rechtstreeks in te zien.

Niklas Integratieplatform Copernicus“Op termijn hopen we met deze efficiëntieslag een kostenreductie te realiseren doordat we dan in staat zijn om zelf alle koppelingen met onze klanten te bouwen. Ook merken we dat het fijn is om met een frisse nieuwe partner samen te werken. Het brengt -in goede zin- reuring op de afdeling. Het sparren met Copernicus geeft ons ook nieuwe ideeën en inzichten over onder andere het gebruik van nieuwe technologie. Dit inspireert onze collega’s.”