Schavemaker Logistics & Transport

Schavemaker Logistics & Transport is een logistieke dienstverlener met een breed aanbod aan vervoersdiensten zoals staalvervoer, luchtvracht en groupage zendingen in de Benelux, Centraal- en Zuid-Europa, Groot-Brittannië en Ierland. In eigen opslaghallen verzorgen zij de op- en overslag, inslag, voorraadbeheer en uitslag van diverse staalproducten van onder meer coils (rollen met aluminium of staal), voor een groot aantal opdrachtgevers.

Klantenportaal koppelt eenvoudig met Niklas integratieplatform

Klanten van Schavemaker melden op verschillende manieren hun transportritten aan. Een grote groep maakt hierbij gebruik van Managed EDI maar kleinere klanten gebruikte nog een Excel sheet dat per email of fax werd verzonden. Om deze gegevens daarna in het TMS te krijgen, en de ritten te plannen, moesten deze Excel sheets handmatig worden overgetypt. Dit was tijdrovend en creëerde veel ruimte voor fouten.

Doordat Schavemaker al gebruikt maakt van Managed EDI van Copernicus was het eenvoudig om de portal met het bestaande integratieplatform te koppelen. Hier kunnen de klanten, die voorheen de Excel sheets instuurden, direct op een makkelijke en snelle manier zelf hun transportritten aanmelden en invoeren.

Via de portal kunnen klanten per dag opgeven wat de ze willen laten ophalen en op welke tijdstip. Verder kunnen klanten in de portal adressen beheren over de laad- en losplaatsen en gewenste wijze van transport. De gegevens in de portal worden gekoppeld naar het TMS van Schavemaker en vanuit het TMS volgt de terugkoppeling van de actuele statusinformatie naar de portal.

De nieuwe portal levert Schavemaker een hogere efficiency doordat berichten sneller in het TMS staan en er minder fouten worden gemaakt doordat er niet meer informatie handmatig hoeft worden ingevoerd. Klanten profiteren van het gemak en de snellere manier van communiceren.

Meer efficiency en minder fouten met portaal voor transport­ritten

Meer weten over onze producten en oplossingen?

Ons team van experts staat klaar om je te adviseren én mee te denken over wat het beste past bij jouw organisatie.

Mail je liever, geen probleem. Vul ons contactformulier in en we nemen snel contact met je op.