Schavemaker Logistics & Transport

 

Schavemaker Logistics & Transport is een logistieke dienstverlener met een breed aanbod aan vervoersdiensten zoals staalvervoer, luchtvracht en groupage zendingen in de Benelux, Centraal- en Zuid-Europa, Groot-Brittannië en Ierland. In eigen opslaghallen verzorgen zij de op- en overslag, inslag, voorraadbeheer en uitslag van diverse staalproducten van onder meer coils (rollen met aluminium of staal), voor een groot aantal opdrachtgevers.

Copernicus specialist in Managed EDI en AS2

Copernicus specialist in Managed EDI en AS2

Klantenportaal koppelt eenvoudig met Niklas integratieplatform

Klanten van Schavemaker melden op verschillende manieren hun transportritten aan. Een grote groep maakt hierbij gebruik van Managed EDI maar kleinere klanten gebruikte nog een Excel sheet dat per email of fax werd verzonden. Om deze gegevens daarna in het TMS te krijgen, en de ritten te plannen, moesten deze Excel sheets handmatig worden overgetypt. Dit was tijdrovend en creëerde veel ruimte voor fouten.

Doordat Schavemaker al gebruikt maakt van Managed EDI van Copernicus was het eenvoudig om de portal met het bestaande integratieplatform te koppelen. Hier kunnen de klanten, die voorheen de Excel sheets instuurden, direct op een makkelijke en snelle manier zelf hun transportritten aanmelden en invoeren.

Niklas Integratieplatform CopernicusMeer efficiency en minder fouten met portaal voor transportritten

Via de portal kunnen klanten per dag opgeven wat de ze willen laten ophalen en op welke tijdstip. Verder kunnen klanten in de portal adressen beheren over de laad- en losplaatsen en gewenste wijze van transport. De gegevens in de portal worden gekoppeld naar het TMS van Schavemaker en vanuit het TMS volgt de terugkoppeling van de actuele statusinformatie naar de portal.

De nieuwe portal levert Schavemaker een hogere efficiency doordat berichten sneller in het TMS staan en er minder fouten worden gemaakt doordat er niet meer informatie handmatig hoeft worden ingevoerd. Klanten profiteren van het gemak en de snellere manier van communiceren.

Copernicus Klantverhalen CTA Foto ALG2 NLNL