Vos Logistics

“We simplify. Whatever it takes.” Zo luidt het motto van een van de grootste transport en logistiek bedrijven van Nederland, Vos Logistics. Met een eigen vloot verzorgen ze Internationaal Transport, en leveren ze logistieke oplossingen aan klanten als warehousing, value-added logistics, forwarding, benelux distributie en home deliveries. Opgericht in 1944 heeft Vos Logistics nu na ruim 75 jaar meer dan 30 vestigingen, ruim 1300 trucks en 2600 medewerkers, verspreid over heel Europa.

Efficiency door digitale transformatie

Voor Vos Logistics is digitale transformatie dé visie voor de toekomst, met focus op digitale integraties als speerpunt. Als onderdeel van deze digitale integraties realiseert Copernicus al sinds 2011 integraties voor Vos Logistics. De ruim 160 integraties leveren een hoge mate van efficiency voor Vos en de foutgevoeligheid is sterk afgenomen. Wij spraken met Paul van Ham, Corporate IT Manager bij Vos Logistics en vroegen hem naar zijn ervaringen met Copernicus.

Bouwen aan integraties met logistieke relaties

“Van oudsher is de logistiek traditioneel ingesteld. De laatste jaren is Vos Logistics steeds meer gaan beseffen dat als we niet sterk gaan veranderen met behulp van digitalisering, we op den duur de boot gaan missen. Dat heeft er onder meer toe geleid dat wij met Copernicus aan de slag zijn gegaan voor het bouwen van integraties met onze logistieke relaties.”

“De integraties die wij samen met Copernicus hebben gebouwd zijn meer dan alleen maar data ‘overpompen’ van het ene systeem naar het andere. De integraties ondersteunen logistieke processen. Copernicus heeft zich deze processen eigen gemaakt en levert naast de techniek ook op dit vlak een toegevoegde waarde.”

“We konden klein beginnen met Niklas, snel uitbreiden en opschalen. Het voorzag in de behoefte om snel interfaces te maken met klanten en ook de protocollen die bij Niklas worden aangeboden zijn vrij compleet. Dit heeft mij ervan overtuigd dat Niklas goed bij ons past.”

Niklas ondersteunt bij snel uitbreiden en opschalen

Klantgericht, flexibel en oprecht geïnteresseerd

“Wat wij met name waarderen in Copernicus is de klantgerichtheid. Er is zoveel flexibiliteit, je voelt gewoon aan de mensen waar wij contact mee hebben dat ze oprecht geïnteresseerd zijn in wat wij doen. En er wordt altijd meegedacht over hoe wij de implementatie van Niklas kunnen verbeteren, dat is wat wij zoeken in een partner.”

“Copernicus is één van mijn favoriete leveranciers”

“De oplossingen die Copernicus aan ons oplevert zijn stabiel. Maar als er dan een keer een probleem is, dan krijgen we altijd uitstekende medewerking. En dat is wat ik zeg: Copernicus is wel een van mijn favoriete leveranciers. Ze laten zien dat ze inherent geïnteresseerd zijn in Vos Logistics en dat ze ons serieus nemen als klant. Al met al ben ik heel erg tevreden over onze relatie en onze samenwerking.”

“Voor de toekomst zijn wij heel erg gericht op de digitale transformatie. Het implementeren van automatisch plannen in het internationale transport, algoritmes laten plannen in plaats van het zelf te doen. Alle processen binnen Vos Logistics zullen anders gaan lopen. En daar speelt Copernicus een belangrijke rol in.”

Meer weten over onze producten en oplossingen?

Ons team van experts staat klaar om je te adviseren én mee te denken over wat het beste past bij jouw organisatie.

Mail je liever, geen probleem. Vul ons contactformulier in en we nemen snel contact met je op.