Intensievere samenwerking CloudSuite en Copernicus

 

“Bij Copernicus zijn koppelingen core business”, vertelt Okko Huisman, CEO bij CloudSuite. Een samenwerking die begon in 2018, en die na vele gezamenlijke projecten nog steeds succesvol is. “De grote kracht van Copernicus is dat ze een eigen integratieplatform hebben, Niklas, en dat ook zelf implementeren”, vervolgt Huisman. “En het is een prettige partij om mee samen te werken.”

CloudSuite Logo

Naadloze integratie

CloudSuite is in 2010 opgericht en heeft een eigen e-commerce oplossing ontwikkeld. “Bij e-commerce is integratie een speerpunt, zeker bij B2B”, vertelt Huisman. Groothandels en merkfabrikanten leggen alles vast in hun ERP-systeem: klanten, prijzen, retouren, voorraden, contracten, et cetera. Naadloze integratie is daarom van groot belang voor deze organisaties. “Cloudsuite is ERP-agnostisch en kan koppelen met alle ERP systemen. Door middel van API’s kunnen het ERP-systeem en CloudSuite met elkaar communiceren In het begin verzorgden we zelf de integratie, maar merkten dat dit onze doorontwikkeling op e-commerce vlak hinderde”, vervolgt Huisman.

Een aantal jaren geleden kwamen Copernicus en CloudSuite elkaar tegen bij een gezamenlijke klant en kwam Huisman in gesprek met Egbert Ellenkamp, Directeur van Copernicus. “Ik weet nog dat we een meeting hadden met Egbert om de betreffende koppeling te realiseren en toen merkte ik al dat dat het echt jullie core business is. Een bijkomend voordeel is dat Copernicus de CloudSuite API goed kent en daarnaast ook veel ervaring heeft met het koppelen met andere systemen.”

Copernicus specialist in Managed EDI en AS2

Charlie Temple

Het eerst gezamenlijke project was voor Charlie Temple. “Daarmee is onze samenwerking echt concreet geworden”, vertelt Ellenkamp. Omdat Cloudsuite toen de keuze heeft gemaakt niet meer zelf koppelingen te bouwen, werd Copernicus hierbij betrokken.

“Dat was een hele leuke oplossing die we daar hebben gerealiseerd”, vertelt Ellenkamp. Voor de webshop van Charlie Temple wordt data getransformeerd naar een applicatie die de brillen daadwerkelijk maakt, slijpt. Zodra dit proces is afgerond krijgt CloudSuite een seintje met de melding dat de bril klaar is voor verzending. Hierna gaat de data naar de transporteur en wordt er een verzendlabel aangemaakt. “Later hebben we ook nog een interface voor het marketingsysteem en voor het financiële systeem gebouwd. Best wel dynamisch”, vervolgt Ellenkamp.

Deze eerste gezamenlijke case was een succes voor alle partijen. “Charlie Temple was erg tevreden en CloudSuite kreeg positieve reacties”, weet Ellenkamp. “Ook onze mensen vonden het fijn om met hun mensen samen te werken en andersom. Dus er was direct een klik.”

Driehoeksrelatie

Okko Huisman CloudSuite

De samenwerking tussen Copernicus en CloudSuite is nog steeds succesvol en werkt voor alle betrokken partijen. “Het is eigenlijk een soort van driehoeksrelatie met de klant”, vervolgt Huisman. “CloudSuite faciliteert het e-commerce systeem en definieert welke datastromen er gekoppeld moeten worden. Daarna realiseert Copernicus de koppeling.”

“Je ziet vaak dat integratie wordt gezien als hoofdpijndossier. Veel IT-managers zijn er huiverig voor en willen het liefst een native geïntegreerde oplossing. Één die naadloos samenwerkt en waarbij CloudSuite verantwoordelijk is voor de koppeling met het ERP-systeem. Met Copernicus kunnen wij nu elke geavanceerde ERP-systeem koppelen met CloudSuite.”

Klanten zijn hierbij niet afhankelijk van CloudSuite voor koppelingen maar kunnen kiezen voor een dienstverlener die hierin gespecialiseerd is. “Een dienstverlener als Copernicus, die begrijpt wat je zegt en direct aan de slag gaat”, volgens Huisman. “Aan de hand van een reële planning en een reëel budget.”

Benaderbaar en no-nonsense

Copernicus specialist in Managed EDI en AS2Toegankelijkheid staat bij Copernicus hoog in het vaandel. “Wij willen een benaderbaar bedrijf zijn, vriendelijk om mee te werken”, benadrukt Ellenkamp. “Binnen Copernicus hebben we dan ook een vast aanspreekpunt voor projecten met CloudSuite. Deze persoon heeft ervaring met de koppeling staat altijd in direct contact met de consultants van CloudSuite. Dit is een belangrijk onderdeel van de prettige samenwerking met zowel CloudSuite als onze gezamenlijke klanten.”

“Het zijn prettige mensen bij Copernicus”, vertelt Huisman verder. “Het is een no-nonsense partij, ze komen afspraken na en dat is heel prettig. Je ziet het regelmatig: integratieprojecten kosten tijd en je komt regelmatig onverwachte verrassingen tegen. Dan is het heel fijn dat je een betrouwbare partij hebt die daar altijd degelijk mee omgaat. Dit wordt ook gewaardeerd bij onze consultants. Dan zijn ze blij dat Copernicus aan boord zit.”

 

 

EDI uitbesteden met Managed EDI

Voor veel organisaties is het nog een uitdaging hoe EDI te integreren en te implementeren.
Bij Copernicus hebben we veel ervaring met EDI. Met Niklas, ons eigen integratieplatform of Enterprise Service Bus, ontwerpen en implementeren wij zelf alle communicatie tussen verschillende applicaties en systemen.

Voor organisaties waarbij EDI nog geen kerncompetentie is, biedt Copernicus ook ‘EDI as a service’: Managed EDI, gebaseerd op Niklas.
Managed EDI is beschikbaar in een abonnementsvorm op maat en geschikt voor zowel grote als kleine organisaties.

Mocht je meer willen weten over de mogelijkheden van Managed EDI voor jouw bedrijf dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.