Werkwijze Copernicus

Als u een integratievraagstuk heeft, dan zoekt u natuurlijk naar een goede integratie specialist die de juiste oplossing biedt. Fijn dat u ons hebt gevonden!
Copernicus investeert graag in lange termijn klantrelaties, wij vinden het dan ook belangrijk u van begin tot eind goed te begeleiden. En natuurlijk ook daarna! Onze werkwijze is altijd zeer duidelijk en transparant. Prettig om te weten met wie u zaken doet. We leggen graag uit hoe wij te werk gaan:

Kennismakingsgesprek

Allereerst maken wij natuurlijk nader met u kennis. In een inleidend gesprek horen wij voor welke integratie uitdagingen u staat en welke wensen u heeft. Op basis van onze kennis en ervaring maken wij een goede inschatting van de integratie oplossing die u nodig heeft en wat wij hierin voor u kunnen betekenen. Tijdens dit gesprek schetsen wij samen met u een globaal beeld van het project en geven wij op basis hiervan vaak al een kostenindicatie af.

Inventarisatie

Bij een nadere inventarisatie brengen wij waar nodig een aantal zaken in kaart, zoals:

  • Met welke systemen of organisaties gegevens uitgewisseld moeten worden.
  • Welke informatiestromen van toepassing zijn.
  • Door welke berichten of bestanden deze informatiestromen gefaciliteerd worden.
  • Welke protocollen voor datacommunicatie van toepassing zijn.
  • In overleg met de klant afstemmen of de oplossing gebaseerd wordt op een ‘Shared’ omgeving of een ‘Dedicated’ omgeving.

Offerte

Na de inventarisatie is het voor ons duidelijk welke werkzaamheden nodig zijn. Op basis hiervan stellen wij een vrijblijvende offerte op waarin alle posten helder geformuleerd zijn. Een aantal posten zal, waar nodig, voorzien zijn van extra toelichting. In afwachting van uw akkoord zijn wij natuurlijk altijd bereikbaar voor alle vragen die u nog hebt.

Ontwikkeling- en testfase

Aan de hand van een overeengekomen planning werkt ons team van specialisten hard om alle koppelingen te maken en wat hieromtrent verder bij komt kijken. In deze fase testen wij altijd ons werk gelijk. Hierna testen u en uw klanten uitgebreid of alle door u doorgegeven specificaties werken zoals verwacht. Naar aanleiding van uw ervaringen optimaliseren wij het één en ander zoals gewenst. Zodra wij overgaan naar de productiefase, gaan u en uw klanten volop aan de slag met de integratie oplossing van Copernicus!

Oplevering

Met het overgaan naar de productiefase, is dit in feite het moment waar we naar toe hebben gewerkt: de oplevering! Op het moment van oplevering zijn wij na een grondige testfase ervan overtuigd dat wij een robuuste en toekomstvaste oplossing aan u leveren. Een goede fundering waarop nog jarenlang gebouwd kan worden.

En dan…

Natuurlijk blijven wij u ook in de operationele fase ontzorgen. Wij monitoren onze systemen en zorgen dat alles blijft werken zoals afgesproken. Als u gekozen hebt voor een dedicated integratie oplossing dan kunnen wij desgewenst ook uw eigen systeem monitoren. Nu kan het zo zijn dat u toch nog onze hulp nodig hebt. Vooraf stemmen wij af welke supportovereenkomst het beste aan uw eisen voldoet. Zo kunnen wij zowel eerstelijns support als tweedelijns support voor u verzorgen. Kijk voor meer informatie hierover op onze support pagina.

Overtuigd van onze handelswijze? Neem dan nu contact op en kies ook voor de integratie oplossingen van Copernicus!