Samenwerking TomTom Telematics met WEBFLEET

Webfleet Solutions (voorheen TomTom Telematics) specialiseert zich in fleet management, voertuigtelematica en connected car-diensten voor de B2B markt. Hun SaaS-oplossing voor fleet management – WEBFLEET – wordt wereldwijd gebruikt door meer dan 47.000 klanten met meer dan 720.000 voertuigen. WEBFLEET is gericht op zowel het midden- en kleinbedrijf als grote ondernemingen. Het voorziet in alle benodigde informatie om wagenparken zo efficiënt mogelijk te kunnen beheren. Zo helpt het onder andere met het verbeteren van voertuigprestaties, besparen op brandstofverbruik en ondersteunen van bestuurders.

 

 

WEBFLEET

De manier waarop WEBFLEET werkt is via een GPS voertuigvolgsysteem. De boordcomputer in uw bedrijfswagens registreert iedere 10 seconden de huidige locatie en stuurt deze iedere minuut via GPS door naar WEBFLEET. Hierin kunt u vervolgens precies zien waar uw voertuigen zich bevinden en kunt u via de PRO driver terminals in uw bedrijfswagens communiceren met uw bestuurders. U hoeft hiervoor geen software te installeren; WEBFLEET is bereikbaar via alle moderne browsers.

Bedrijfsintegratie

Om het maximale uit WEBFLEET te halen, hebben zij een aantal API’s beschikbaar gesteld. Een API maakt het mogelijk om dit GPS voertuigsysteem te laten communiceren met uw interne bedrijfssystemen. Bijvoorbeeld aan een ERP-systeem of Transport Management Systeem (TMS). Wanneer u WEBFLEET laat koppelen aan uw TMS, kunt u automatisch orders en route-informatie vanuit uw TMS doorsturen naar de boordcomputers in uw bedrijfswagens. Andersom kunt u de huidige orderstatus en real-time locatie vanuit WEBFLEET automatisch doorsturen naar uw TMS. Dit heeft natuurlijk een hoop voordelen. Uw ERP of TMS wordt verrijkt met nuttige informatie vanuit WEBFLEET en WEBFLEET profiteert van de geavanceerde functies van uw ERP of TMS.

Integratiepartner

In een pilot heeft Copernicus succesvol de koppeling met WEBFLEET gemaakt. Hierdoor is het mogelijk om alle data die WEBFLEET gebruikt te koppelen met uw eigen systeem. Denk hierbij onder andere aan het ophalen van actuele voertuigposities, het toewijzen van transportopdrachten aan chauffeurs en het uitwisselen van tekstberichten met uw chauffeurs. Al deze  informatiestromen moeten natuurlijk probleemloos met elkaar worden uitgewisseld. Copernicus zorgt ervoor dat uw eigen systeem naadloos gekoppeld wordt met het GPS voertuigsysteem zodat deze als een verlengstuk van elkaar kunnen werken.

Door WEBFLEET te integreren met uw eigen back-office systemen gaat u efficiënter te werk en profiteert uw hele bedrijf van een hoger serviceniveau en betere prestaties. Als geregistreerd integratiepartner van Webfleet Solutions vertellen we u graag over de mogelijkheden op het gebied van integratie met WEBFLEET. U kunt ons bereiken op +31 (0)235 656 060 of door een contactformulier in te vullen.

Webfleet Solutions logo