Deel 1/3: Score kiest voor dedicated EDI oplossing van Copernicus

In een driedelige serie vertellen wij welke oplossingen wij voor Score hebben gerealiseerd – deel 1.

Score webshopScore is sinds 1981 dé jeans store voor mannen. De winkelketen is uitgegroeid tot één van de meest succesvolle retailers met meer dan 60 winkels in Nederland en België. Ook ontving hun succesvolle webshop al meerdere maken de Thuiswinkel Award.

Omdat Score een eigen merk voert naast de rest van haar collectie, vervult dit modebedrijf twee rollen. Die van verkoper en de rol van leverancier. Binnen Score onderscheiden we dan ook twee informatiestromen. Ten eerste het berichtenverkeer met betrekking tot in- en verkoop van haar mode assortiment en daarnaast de B2B berichtenuitwisseling omtrent de levering van haar eigen modemerk.

Score schakelde Copernicus in om de technische problemen op het gebied van EDI op te lossen. In de uitgangssituatie kampte Score met een onstabiele uitwisseling van haar EDI berichten. Ook bood de huidige EDI software weinig flexibiliteit voor het koppelen met andere partijen. Wij vervingen de oude EDI software door ons eigen integratieplatform ‘Niklas’. Voor de twee datastromen zetten wij de EDI koppelingen op.

EDI koppelingen

Het ERP systeem van Score, PFA (Pro Fashion All), is een logistiek pakket en neemt een groot deel van de ERP taken op zich. PFA is het meest belangrijke systeem binnen Score.
Score wisselt in de rol van leverancier berichten uit met haar leveranciers. We onderscheiden de volgende informatiestromen:

  1. PRICAT, Score stuurt artikelinformatie naar haar klanten
  2. DESADV,  Score stuurt leveringsinformatie naar haar klanten
  3. SLSRPT, klanten sturen verkoopinformatie naar Score.

PFA genereert haar berichten als CSV-bestand. Voordat het systeem deze berichten middels EDI naar haar handelspartners stuurt, zorgen wij ervoor dat deze omgezet worden naar het EDIFACT berichtenstandaard. Dit doen wij met een mapping via ons integratieplatform.Zo krijgen de ontvangers de berichten binnen in het bestandsformaat dat hun systeem kan verwerken.

De transformatie betreft niet alleen het omzetten van het CSV file naar het juiste EDIFACT berichtenstandaard, maar ook naar de juiste versie van deze standaard. De meeste leveranciers van Score gebruiken het EDIFACT ORDERS bericht, versie D96A. Een aantal daarentegen gebruikt versie D98A. Ook deze versie verschillen worden door ons integratieplatform op de juiste wijze omgezet.

Naast het rechtstreeks uitwisselen van berichten, sturen handelspartners van Score ook berichten via het eGate netwerk. De modesector gebruikt dit netwerk nog veelvuldig.
Middels een aparte mapping houden we ook de optie in stand om via het EDI netwerk eGate berichten met Score uit te wisselen. Zolang handelspartners hier nog gebruik van maken, kan Score dit netwerk niet uitfaseren.

Score informatiestromen nieuwe situatie-tr

Tenslotte archiveert Niklas de data vóór en ná de transformatie. Zo blijft het mogelijk om zowel de EDIFACT als CSV data terug te zien.

Schaalbaar, betrouwbaar en betaalbaar

Score ervaart nu een stabiele EDI uitwisseling en heeft goed inzicht in alle data die uitgewisseld wordt. Met de inzet van integratieplatform Niklas, is het eenvoudig om extra handelspartners aan te sluiten en groeien wij mee met de behoefte van Score. Heeft u ook behoefte aan een goede en betrouwbare uitwisseling van EDI met uw handelspartners? Ons integratieplatform is geschikt voor zowel kleine als grote bedrijven.

Ook zonder technische kennis bent u bij ons aan het juiste adres. Wij nemen graag alle technische taken op ons zodat wij u volledig ontzorgen! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Lees volgende week hoe wij de overstap van webshopsysteem Magento 1 naar Magento 2 ondersteunden.