Terugblik 2018 – plannen voor het nieuwe jaar

Het jaar 2018 loopt ten einde. Een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen jaar en natuurlijk een blik vooruit te werpen op 2019.
Dat wij een serieuze integratiepartner zijn met verstand van zaken blijkt uit de goede resultaten van het afgelopen jaar. Nieuwe klanten, maar zeker ook nieuwe projecten bij onze trouwe klanten. In de sector Transport & Logistiek zijn wij reeds een bekende speler, maar ook vanuit de fashion en retail sector weten steeds meer klanten hun weg naar ons te vinden.

Husa Logistics
Promese logistics
Score
Transsmart
Pooling Partners
Charlie Temple

Niklas

De kern van onze integratieoplossingen draait om ons eigen integratieplatform Niklas. Het afgelopen jaar is extra aandacht besteed aan security zodat wij aan uw en aan onze eigen hoge veiligheidseisen voldoen. Voor het komende jaar staan interessante ontwikkelingen op stapel. Vanuit onze wens om een toekomstvast integratieplatform te blijven bieden, werkt ons development team achter de schermen hard aan een compleet nieuwe architectuur. Dit maakt het voor onze integratieexperts nog eenvoudiger om flexibel in te spelen op de wens van onze klanten bij het bouwen van koppelingen. Hierop aanhakend, willen wij in het nieuwe jaar meer gestructureerde input van onze klanten in de vorm van een klankbordgroep.

CoperniCare

Voor ziekenhuizen en klinieken was 2018 een jaar waarin weer diverse deadlines m.b.t. wettelijke registratieplicht verstreken. Zoals bijvoorbeeld het leveren van data aan het Landelijk Implantatenregister (LIR). Echter, op verzoek van de zorgsector heeft de minister de invoering van het LIR uitgesteld naar 1 januari 2019.

Op deze datum gaat de nieuwe wettelijke verplichting van kracht, en regelt deze wet dat alle ziekenhuizen en klinieken (en overige instellingen waar dit van toepassing is) de bij patiënten geplaatste implantaten moeten registreren en vervolgens op uniforme wijze moeten aanbieden aan het LIR. Het CoperniCare systeem is gekoppeld met het LIR in een system-to-system koppeling. Onze testen voor gegevensuitwisseling met het LIR waren reeds succesvol. Wij hebben hierover ook contact met het Ministerie van VWS. CoperniCare kan in ieder geval voor 1 juni 2019, een koppeling met het LIR voor uw ziekenhuis of kliniek realiseren. Om deze uitdaging behapbaar te maken, ondersteunden wij in 2018 de NVLO conferentie ‘Implantatenregistratie’ met een eigen workshop.

Nieuwe modules, nieuwe klanten

Onze zorgtak CoperniCare heeft het afgelopen jaar weer een mooie groei doorgemaakt. Nieuwe klanten zoals Kliniek ViaSana, Treant Zorggroep en Meekers Medical hebben wij mogen verwelkomen. Bestaande klanten breidden hun pakket aan Volgsystemen verder uit of sloten nieuwe afdelingen aan. We zijn dan ook trots op het gestelde vertrouwen van onze klanten in onze softwareoplossingen. Uiteraard blijven wij volop ontwikkelen. Niet alle verbeterden wij onze huidige xVS suite, maar breidden we ook uit. Zo inspireerden klanten ons tot het ontwikkelen van nieuwe Volgsystemen zoals het Registratie en Volgsysteem Stamcelunit (RVS-SCU) en de unieke module ‘Logistics’. In het nieuwe jaar zet deze trend zich door en staan diverse livegang-momenten op de planning.

Daarnaast zijn wij een interessante partnership aangegaan met Bexter. Hun softwareapplicatie MediTracker is een perfecte aanvulling aan het arsenaal van CoperniCare en vice versa. Hierdoor zijn wij in staat om één geïntegreerde applicatie aan te bieden voor alle Track & Trace, Voorraadbeheer en Logistiek. Ook in het nieuwe jaar omarmen wij onze samenwerking verder en staan wij onder andere als één op de beurs Zorg & Logistiek van 12 t/m 14 maart.

Groei

Het gaat goed met ons bedrijf. In 2018 groeiden wij uit ons jasje en hebben wij ons kantoor aan de Draverslaan verruild voor een prachtig nieuwe stek op Hoeksteen 72 in Hoofddorp. Om de groei van onze klantenkring te faciliteren, is versterking gekomen. De teams Development, Projecten, Support en Care zijn aangevuld met nieuwe collega’s. Daarnaast biedt onze organisatie een inspirerende en dynamische plek aan stagiaires in verschillende stadia van hun opleiding.

Bij het afsluiten van dit jaar willen wij natuurlijk onze klanten bedanken voor de fijne samenwerking. Ook in 2019 staan wij weer voor u klaar!