x12 214 – EDI Shipment Status

x12 214 Shipment Status MessageHet x12 214 EDI bericht wordt door de vervoerder gebruikt om de verlader te informeren over de status van zijn zendingen. De verlader zal doorgaans de 214 statusberichten willen ontvangen op basis van bepaalde gebeurtenissen. Bijvoorbeeld wanneer de vervoerder is gearriveerd bij het ophaaladres, gearriveerd is bij het afleveradres of wanneer de vervoerder de goederen heeft gelost.

Inhoud van een 214

Een 214 bevat onder andere informatie over de ophaal locatie, de aflever locatie, geschatte aflevertijd, de Proof Of Delivery  en een beschrijving van de goederen in de zending. Vaak willen verladers de status informatie van de 214  terugzien in de 210 Invoice die later door de vervoerder verstuurd zal worden.

Elektronische bevestiging

De x12 214 wordt bevestigd met een 997 Functional Acknowledgement waarmee de verlader aangeeft dat hij de x12 214 correct heeft ontvangen.

Overige X12 EDI berichten

Behalve de X12 EDI 204, zijn er ook nog andere soorten ANSI X12 EDI berichten. Ieder EDI bericht heeft een eigen nummer wat correspondeert met het type bericht. De meest voorkomende EDI bericht codes zijn:

Benieuwd welke klanten er gebruik maken van de EDI service van Copernicus? Bekijk snel de EDI business case van onze klanten.

 

EDI Koppeling met Amazon voor UV Fashions

UV-Fashions

Managed EDI automatisering voor OPTIMAL

 

 

Optimal

Managed EDI voor Schakemaker Logistics

 

 

EDI met Schavemaker Transport

 

 

 

Vragen over EDI? Kom in contact met onze specialisten!