x12 940 – EDI Warehouse Shipping Order

x12 940 Warehouse Shipping OrderHet x12 940 EDI bericht wordt gebruikt om een extern warehouse de opdracht te geven om een bepaalde order te verzenden. Dit EDI bericht wordt vaak gebruikt door verladers om een extern warehouse goederen te laten verzamelen, verpakken en verzenden naar de afnemer.

De benodigde gegevens van een 940 worden meestal verkregen vanuit de 850 Purchase Order die door de afnemer wordt gestuurd.  Met de 940 kan een de opdracht voor het warehouse ook worden aangepast of geannuleerd.

Met de 940 wordt het warehouse specifiek geïnstrueerd welke producten verstuurd moeten worden, wanneer deze verstuurd moeten worden en in welke hoeveelheden. De x12 940 bevat gewoonlijk de volgende informatie:

De inhoud van een x12 940 EDI bericht

  • Informatie over de leverancier
  • Leveringsdatum
  • Artikelnummers, beschrijvingen en hoeveelheden
  • Afleveradres

Het warehouse zal middels een 997 Functional Acknowledgement bevestigen dat het de 940 Shipping Order heeft ontvangen.

Vlak voordat de bestelling op transport gaat zal het warehouse een 945 Shipment Advice terugsturen naar de leverancier of verlader die op zijn beurt weer een 856 Advance Ship Note naar de afnemer kan sturen.

Overige X12 EDI berichten

Behalve de X12 EDI 204, zijn er ook nog andere soorten ANSI X12 EDI berichten. Ieder EDI bericht heeft een eigen nummer wat correspondeert met het type bericht. De meest voorkomende EDI bericht codes zijn:

Benieuwd welke klanten er gebruik maken van de EDI service van Copernicus? Bekijk snel de EDI business case van onze klanten.

 

EDI Koppeling met Amazon voor UV Fashions

UV-Fashions

Managed EDI automatisering voor OPTIMAL

 

 

Optimal

Managed EDI voor Schakemaker Logistics

 

 

EDI met Schavemaker Transport

 

 

 

Vragen over EDI? Kom in contact met onze specialisten!