x12 997 – EDI Functional Acknowledgement

x12 997 Functional AcknowledgementHet x12 997 EDI bericht is een Functional Acknowledgement en wordt gestuurd als ontvangstbevestiging van een eerder ontvangen EDI bericht. De ontvanger van de 997 weet hierdoor dat zijn eerder verstuurde EDI bericht correct is ontvangen en verwerkt in het EDI systeem van verzender. Hij weet echter niet of de verzender het eens is met de inhoud van het eerder verstuurde bericht.

Voorbeeld

Een afnemer die middels een 850 bericht een order plaatst bij een leverancier, mag als respons een x12 997 bericht verwachten. Met de 997 informeert de leverancier dat hij het order bericht goed heeft ontvangen en verwerkt. Echter, de 997 vertelt niet of de leverancier de order accepteert of weigert. Hiervoor dient het 855 bericht gebruikt te worden.

Status codes

Om een interchange te accepteren of te weigeren werkt het x12 997 bericht met status codes.
A = Accepted
E = Accepted but errors were noted
R = Rejected

In het geval een EDI bericht geweigerd is, wordt met specifieke error codes aangegeven op welke punten het bericht is afgewezen.

Overige X12 EDI berichten

Behalve de X12 EDI 204, zijn er ook nog andere soorten ANSI X12 EDI berichten. Ieder EDI bericht heeft een eigen nummer wat correspondeert met het type bericht. De meest voorkomende EDI bericht codes zijn:

Benieuwd welke klanten er gebruik maken van de EDI service van Copernicus? Bekijk snel de EDI business case van onze klanten.

 

EDI Koppeling met Amazon voor UV Fashions

UV-Fashions

Managed EDI automatisering voor OPTIMAL

 

 

Optimal

Managed EDI voor Schakemaker Logistics

 

 

EDI met Schavemaker Transport

 

 

 

Vragen over EDI? Kom in contact met onze specialisten!