EDI X12 204 Motor Carrier Load Tender

Het EDI X12 204 bericht wordt gebruikt om een Full Truck Load (FTL) aan te vragen bij een vervoerder voor het transport van goederen. Dit bericht wordt meestal verstuurd door retailers, fabrikanten en logistiek dienstverleners. Echter, het kan gebruikt worden door elk bedrijf dat te maken heeft met het versturen van goederen.

Full Truck Load (FTL)

Met het EDI X12 204 bericht kan een nieuwe transportopdracht worden geplaatst maar mogelijk om een wijziging te maken op een eerder geplaatste opdracht. De EDI ANSI X12 standaard schrijft voor dat dit bericht enkel voor Full Truck Loads gebruikt kan worden maar in de praktijk wordt het ook gebruikt voor Less Than Truckload (LTL).

Het EDI X12 204 bericht bevat informatie voor de vervoerder om te kunnen bepalen of zij de opdracht aanvaarden of weigeren. De vervoerder zal dit beoordelen op basis van gegevens in het bericht. Het gaat dan om informatie over het afleveradres, planning, omschrijving van de goederen, afmetingen en gewichten en het type transportmiddel dat nodig is.

Informatie voor vervoerder

De vervoerder zal als respons op de EDI X12 204 een EDI X12 990 bericht terugsturen. Met de EDI X12 990 kan de vervoerder aangeven of hij de transportopdracht accepteert of weigert. Wanneer de vervoerder de opdracht accepteert zal hij in de meeste gevallen ook status informatie over het transport moeten terugsturen. Hiervoor kan het EDI X12 214 Shipment Status bericht worden gebruikt.

Accepteren of weigeren

Meer weten over onze producten en oplossingen?

Ons team van experts staat klaar om je te adviseren én mee te denken over wat het beste past bij jouw organisatie.

Mail je liever, geen probleem. Vul ons contactformulier in en we nemen snel contact met je op.