Wat is cloud integratie?

Cloud integratie brengt computergegevens (data en software) vanaf verschillende centrale opslaglocaties samen. Soms alleen in de cloud maar bepaalde processen kunnen ook cloud gegevens combineren met on-premise servers of mainframes. Met cloud integratie kun je met verschillende dataformaten over verschillende datasystemen heen werken, wat de snelheid vergroot.

Computer­gegevens samen­brengen

Het belang van cloud integratie

35 procent van de bedrijven in Nederland maken gebruikt van één of meerdere applicaties in de cloud. Een aantal dat in de nabije toekomst zeker nog verder zal gaan toenemen. Bekende voorbeelden van cloud applicaties zijn onder andere SalesForce, Dropbox, Google Apps en Linkedin. Daarnaast hebben ook de traditionele softwarebedrijven de stap naar de cloud gemaakt met onlineoplossingen voor ERP, CRM, HR, urenregistratie etc.

Voordelen van cloud integratie

  • Door snelle toegankelijkheid verbeteren bedrijven hun concurrentiepositie
  • Eenvoudig combineren met bestaande automatisering
  • De schaalbaarheid zorgt voor het snel verwerken en integreren van grote hoeveelheden bedrijfsgegevens
  • Verbetert de gegevenskwaliteit en nauwkeurigheid
  • Door synchronisatie blijft informatie altijd beschikbaar
  • Data kan eenvoudig worden geanalyseerd
  • Gegevens in realtime

Organisaties die hier gebruik van maken staan vaak voor de uitdaging hoe deze cloud toepassing soepel gekoppeld kunnen worden aan de interne (legacy) systemen of aan andere cloud applicaties die het bedrijf in gebruik heeft. Effectieve cloud integratie is daarom essentieel om een cloud strategie succesvol te laten zijn.

Bij Copernicus hebben we veel ervaring met cloud integratie voor onze klanten en partners. Met Niklas, ons eigen integratieplatform, kunnen API’s van de cloud toepassingen eenvoudig worden gekoppeld en houd je volledig zicht en controle over de gegevensuitwisseling met je cloud applicaties.

Is cloud integratie iets voor mij?

Meer weten over onze producten en oplossingen?

Ons team van expert staats klaar om je te adviseren én mee te denken over wat het beste past bij jouw organisatie.

Mail je liever, geen probleem. Vul ons contactformulier in en we nemen snel contact met je op.