Webshop koppeling

Om uw e-commerce strategie goed te laten werken is het uiteraard belangrijk om een moderne en mooie webshop te hebben. Daarnaast is het net zo belangrijk om een webshop te hebben die altijd up-to-date is wat betreft artikelinformatie, prijzen en beschikbaarheid en waarbij orders direct doorgezet worden naar uw kassa- of ERP systeem. Met andere woorden: webshop en kassasysteem moeten gekoppeld zijn. Dit kan door middel van een webshop koppeling.

webshop

Op deze manier kunt u zelf goed bijhouden hoe de voorraad erbij staat. Ook ontstaat hierdoor minder irritatie en verwarring bij klanten. Wanneer een van uw klanten bijvoorbeeld online een bestelling heeft gedaan in de webshop, maar het item blijkt uiteindelijk toch niet op voorraad te zijn omdat het net in de fysieke winkel uitverkocht is, moet u een klant teleurstellen. Dit wilt u natuurlijk niet. Om uw business daarom echt goed te kunnen draaien, wordt het sterk aangeraden een webshop koppeling te implementeren.


Voordelen van een webshop koppeling

Een webshop koppeling zorgt voor een hoge mate aan efficiëntie. Doordat de webshop koppeling het mogelijk maakt continu gegevens uit te wisselen tussen de webshop en de winkel, beschikt ieder kanaal op elk moment over actuele hoogtes van de voorraad. Mocht er dus een product niet meer voorradig zijn, dan wordt dit ook aangegeven in de webwinkel omgeving aan uw klanten.

Alle voordelen op een rijtje:

  • Uw webshop is altijd up-to-date
  • Volledig geautomatiseerd, 24 uur per dag, 7 dagen per week
  • Geen handmatige handelingen meer, u bespaart tijd en geld
  • Verkleining van foutieve voorraad = meer tevreden klanten
  • Een bestelling vanuit de webshop wordt automatisch verwerkt in uw kassa- of backoffice systeem
  • Met de koppeling werkt u vanuit één applicatie, dit maakt het overzichtelijker en sneller voor uw medewerkers

Succes verhaal van een van onze klanten

Voor het bedrijf UV-Fashions hebben onze experts onlangs een EDI webshop koppeling geïmplementeerd met Amazon.com. U heeft vast wel eens van Amazon gehoord, momenteel het grootste e-commerce platform ter wereld. Met deze koppeling wilde UV-Fashions het proces efficiënter maken. Met de koppeling is UV-Fashions niet meer genoodzaakt om in te loggen in de portal van Amazon voor de verwerking van de gegevens. De orders die voortkomen via Amazon komen direct binnen in het back-office systeem van UV-Fashion. Sterker nog: de orderbevestiging, pakbon en factuur worden geheel automatisch naar Amazon verstuurd.amazon-logo


Wat kunnen wij voor uw e-commerce bedrijf betekenen?

Als integratie specialist wordt Copernicus steeds vaker door (online) retailers benaderd voor webshop koppelingen met hun achterliggende systemen. Ons team van ontwikkelaars weet daarom ook de beste koppelingen te maken, welke perfect aansluiten op al uw systemen.

Met een webshop koppeling wordt uw webshop gekoppeld aan het kassasysteem of backoffice systeem. Denk hierbij aan automatische synchronisatie van artikelgegevens, prijzen, voorraad standen, orders en klantgegevens.

Hoe doen we dat?

De webshop koppelingen worden door Copernicus gehost op ons Niklas Integration Platform. Dit platform verzorgt de uitwisseling van gegevens tussen uw kassa of backoffice systeem en de webshop. Deze gegevensuitwisseling is volledig geautomatiseerd en wordt door onze medewerkers actief gemonitord, zodat uitzonderingen snel gerapporteerd en verholpen kunnen worden.

Maakt u gebruik van een content management syteem als Magento, WooCommerce, Prestashop of Opencart? Geen probleem. Wij integreren de koppelingen met alle content management systemen.


Klanten over hun webshop koppeling

“Mede dankzij de inzet van de integratie specialisten van Copernicus hebben we de pilot succesvol afgerond en hebben we de basis gelegd voor een toekomstvast integratie platform”

– Dave van Mierlo, Project Manager bij FittinQ

» Lees de case