Wat is IFTMAN?

Een IFTMAN bericht (Arrival Notification Message) is een EDI bericht dat vervoerders gebruiken om de verlader of logistiek dienstverlener (LDV) te informeren over de status van een transport of een zending. Het bericht kan door de geadresseerde ook worden verzonden als bewijs van aflevering voor een vervoerder.

Arrival Notification Message

Hoe werkt het?

Op verschillende punten in het transportproces meldt de vervoerder de status. Voor pakketzendingen kan dit gedaan worden door het scannen van de barcode op de pakketten. Voor complete transporten gaat dit vaak via de boordcomputer in de vrachtwagen. Zowel de barcode scanners als de boordcomputers versturen de data naar de backoffice systemen van de vervoerder die de gegevens klaarzet voor het EDI-systeem. Het EDI-systeem vertaalt deze gegevens naar het formaat dat de verlader (of zijn LDV) deze nodig heeft en stelt het beschikbaar op bijvoorbeeld een FTP-server.

Een IFTMAN bericht bevat onder andere de volgende gegevens:

  • Informatie over de verzender en ontvanger
  • Details over de inhoud van de zending
  • Informatie over het transport zoals, status informatie (geeft aan waar de zending zich bevindt, meestal gecodeerd), aflevergegevens (hoe laat en waar de zending is afgeleverd, wie er voor ontvangst heeft getekend) en temperatuurgegevens (in geval van gekoeld transport)

Inhoud van een IFTMAN bericht

Meer weten over onze producten en oplossingen?

Ons team van experts staat klaar om je te adviseren én mee te denken over wat het beste past bij jouw organisatie.

Mail je liever, geen probleem. Vul ons contactformulier in en we nemen snel contact met je op.