Dimensio

De afgelopen 30 jaar heeft Dimensio zich razendsnel ontwikkeld tot een toonaangevende leverancier van diverse verpakkingsmaterialen voor elke denkbare toepassing. Met behulp van de expertise van specialisten binnen de Dimensio groep, onder andere Havelaar VerpakkingenChocapack en Food Disposables, zijn ze voorlopers op het gebied van verpakkingen en bieden ze altijd een oplossing op maat voor zelfs de meest uitdagende verpakkingsvraagstukken. Daarbij verliezen ze nooit het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen uit het oog.

Één geïntegreerd platform

Dimensio heeft diverse webshops. Elke webshop opereerde destijds los van elkaar, zonder koppeling met het ERP-systeem. Hierdoor moesten orders, voorraad en prijzen handmatig verwerkt worden, wat resulteerde in hoge arbeidsintensiviteit en hoge foutgevoeligheid. Daarom besloot Dimensio op zoek te gaan naar een oplossing, waar alle data vanuit de verschillende webshops op één integraal platform centraal staat én aangesloten kan worden op het ERP-systeem.

Samen met CloudSuite heeft Dimensio een multishop e-commerce platform gerealiseerd, waarbij meerdere webshops voor verschillende doelgroepen vanuit één centraal platform beheerd worden. CloudSuite biedt waardevolle ondersteuning aan groothandels en merkfabrikanten die de volgende stap willen zetten in e-commerce. Ze zijn gespecialiseerd in het aanpakken van complexe uitdagingen op het gebied van zowel B2C als B2B e-commerce.

Koppelen van diverse complexe datastromen

Om de koppeling te leggen tussen het e-commerceplatform en het SAP-systeem heeft CloudSuite, haar partner, Copernicus aangedragen. Er is voor Copernicus gekozen, omdat het integratieteam specialisten veel ervaring heeft met soortgelijke trajecten. Door onze ervaring weten we precies waar de valkuilen zitten en we zorgen voor een goede foutafhandeling en exception management.

Copernicus heeft verschillende koppelingen (datastromen) opgezet tussen het ERP-systeem en CloudSuite. Deze datastromen zijn opgezet op het Niklas integratieplatform. Met de koppeling worden onder andere productdata, inclusief vertalingen, het assortiment, voorraden, orders, leveringen en prijslijsten naadloos gesynchroniseerd. Het volledige project inclusief livegang van de eerste twee webshops, Havelaar Verpakkingen en Chocapack heeft ongeveer 6 maanden geduurd en binnenkort wordt de volgende webshop live gezet op het platform.

Koppelen van diverse complexe datastromen

Een website en een ERP-systeem praten van nature langs elkaar heen. Er is een partij nodig die deze partijen bij elkaar brengt, meedenkt met beide kanten en de juiste vragen stelt. Dit is Copernicus!

Richard Simmelink – Programma manager e-commerce bij Dimensio

Meer weten over onze producten en oplossingen?

Ons team van experts staat klaar om je te adviseren én mee te denken over wat het beste past bij jouw organisatie.

Mail je liever, geen probleem. Vul ons contactformulier in en we nemen snel contact met je op.