Intensievere samenwerking CloudSuite en Copernicus

CloudSuite, het dynamische SAAS-platform voor e-commerce. Dankzij naadloze integratie met ERP-systemen verlopen je transacties feilloos en beschik je altijd over actuele voorraad- en prijsinformatie.

Copernicus, de vliegende start van jouw succesverhaal met CloudSuite! Wij helpen bedrijven met hun elektronische gegevensuitwisseling en zorgen voor een razendsnelle verbinding tussen jouw (ERP-)systeem en CloudSuite, zodat je direct kunt profiteren van de voordelen.

“Bij Copernicus zijn koppelingen core business”, vertelt Okko Huisman, CEO bij CloudSuite. Een samenwerking die begon in 2018, en die na vele gezamenlijke projecten nog steeds succesvol is. “De grote kracht van Copernicus is dat ze een eigen integratieplatform hebben, Niklas, en dat ook zelf implementeren”, vervolgt Huisman. “En het is een prettige partij om mee samen te werken.”

B2B e-commerce

Bij VSA werden bestellingen altijd handmatig ingeboekt in het ERP-systeem. Dit zorgde voor veel administratief werk en een hoge foutgevoeligheid. Daarom was VSA op zoek naar een B2B e-commerce platform waardoor, zowel klanten als VSA, meer bestelgemak ervaren.

Na onderzoek kwam VSA bij CloudSuite terecht. CloudSuite biedt een waardevol e-commerce platform aan, waardoor groothandels of merkfabrikanten hun processen optimaal laten functioneren. Denk aan order management, prijs management en nog veel meer. Dit doen ze zowel voor de B2B, als de B2C markt. Na het inventariseren van de wensen van VSA, heeft CloudSuite een B2B e-commerce platform gerealiseerd, waarbij de customer experience voorop staat. Zo kunnen B2B-klanten inloggen in hun portaal en direct een bestelling plaatsen. Bovendien zien zij klantspecifieke prijzen, bestellijsten en extra betaalmogelijkheden.

Naadloze integratie

CloudSuite is in 2010 opgericht en heeft een eigen e-commerce oplossing ontwikkeld. “Bij e-commerce is integratie een speerpunt, zeker bij B2B”, vertelt Huisman. Groothandels en merkfabrikanten leggen alles vast in hun ERP-systeem: klanten, prijzen, retouren, voorraden, contracten, et cetera. Naadloze integratie is daarom van groot belang voor deze organisaties. “CloudSuite is ERP-agnostisch en kan koppelen met alle ERP systemen. Door middel van API’s kunnen het ERP-systeem en CloudSuite met elkaar communiceren In het begin verzorgden we zelf de integratie, maar merkten dat dit onze doorontwikkeling op e-commerce vlak hinderde”, vervolgt Huisman.

Een aantal jaren geleden kwamen Copernicus en CloudSuite elkaar tegen bij een gezamenlijke klant en kwam Huisman in gesprek met Egbert Ellenkamp, Directeur van Copernicus. “Ik weet nog dat we een meeting hadden met Egbert om de betreffende koppeling te realiseren en toen merkte ik al dat dat het echt jullie core business is. Een bijkomend voordeel is dat Copernicus de CloudSuite API goed kent en daarnaast ook veel ervaring heeft met het koppelen met andere systemen.”

Wil je meer informatie over de integratie met CloudSuite? Vul het formulier in en klik op de download knop.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Copernicus zorgde niet alleen voor een vlekkeloze samenwerking om de koppeling tussen Navision en CloudSuite te realiseren, maar ook hadden ze een meedenkende en adviserende rol, zodat wij ons voor kunnen bereiden op de toekomst!

Ronald Bothof – Operationeel, ICT & Teammanager bij VSA

Charlie Temple

Het eerst gezamenlijke project was voor Charlie Temple. “Daarmee is onze samenwerking echt concreet geworden”, vertelt Ellenkamp. Omdat CloudSuite toen de keuze heeft gemaakt niet meer zelf koppelingen te bouwen, werd Copernicus hierbij betrokken.

“Dat was een hele leuke oplossing die we daar hebben gerealiseerd”, vertelt Ellenkamp. Voor de webshop van Charlie Temple wordt data getransformeerd naar een applicatie die de brillen daadwerkelijk maakt, slijpt. Zodra dit proces is afgerond krijgt CloudSuite een seintje met de melding dat de bril klaar is voor verzending. Hierna gaat de data naar de transporteur en wordt er een verzendlabel aangemaakt. “Later hebben we ook nog een interface voor het marketingsysteem en voor het financiële systeem gebouwd. Best wel dynamisch”, vervolgt Ellenkamp.

Deze eerste gezamenlijke case was een succes voor alle partijen. “Charlie Temple was erg tevreden en CloudSuite kreeg positieve reacties”, weet Ellenkamp. “Ook onze mensen vonden het fijn om met hun mensen samen te werken en andersom. Dus er was direct een klik.”

Bekijk hieronder verschillende klantcases om te zien hoe wij hun systemen aan CloudSuite hebben gekoppeld:

Charlie Temple

Op zoek naar een integratie met CloudSuite?

Ons team van experts staat klaar om je te adviseren én mee te denken over wat het beste past bij jouw organisatie.

Mail je liever, geen probleem. Vul ons contactformulier in en we nemen snel contact met je op.