Van Spijk Agenturen

Van Spijk Agenturen (VSA) vertegenwoordigt een groot aantal toonaangevende fabrikanten van verlichting, opbergsystemen, bedrijfs- en bedrijfswageninrichting, machines, elektrisch- en handgereedschap op de Nederlandse en Belgische markt. Samen staan zij aan de basis van een totaalpakket voor de professionele gebruiker en de doe-het-zelver.

B2B e-commerce

Bij VSA werden bestellingen altijd handmatig ingeboekt in het ERP-systeem. Dit zorgde voor veel administratief werk en een hoge foutgevoeligheid. Daarom was VSA op zoek naar een B2B e-commerce platform waardoor, zowel klanten als VSA, meer bestelgemak ervaren.

Na onderzoek kwam VSA bij CloudSuite terecht. CloudSuite biedt een waardevol e-commerce platform aan, waardoor groothandels of merkfabrikanten hun processen optimaal laten functioneren. Denk aan order management, prijs management en nog veel meer. Dit doen ze zowel voor de B2B, als de B2C markt. Na het inventariseren van de wensen van VSA, heeft CloudSuite een B2B e-commerce platform gerealiseerd, waarbij de customer experience voorop staat. Zo kunnen B2B-klanten inloggen in hun portaal en direct een bestelling plaatsen. Bovendien zien zij klantspecifieke prijzen, bestellijsten en extra betaalmogelijkheden.

Zelfred­zaamheid

Tijdens de initiële gesprekken tussen Copernicus en VSA werd duidelijk dat VSA een bepaalde mate van zelfredzaamheid wilde nastreven om zodoende minder afhankelijk te zijn van Copernicus en andere externe partijen. Concreet betekent dit dat VSA zelf het beheer van Niklas op zich neemt en ook de mogelijkheid wil hebben om zelf koppelingen te kunnen maken. Copernicus heeft hiervoor trainingen verzorgd.

Met de koppelingen op het Niklas integratie platform werkt het B2B e-commerce platform optimaal, efficiënt en als één geheel samen met de interne processen van het Navision ERP-systeem. Niet alleen wordt het orderproces geautomatiseerd, maar ook het retourproces. Na een voortraject van 1.5 jaar is Van Spijk Agenturen begin 2023 live gegaan met de nieuwe website.

Het eerstvolgende project, een koppeling met het warehouse management systeem, zal ook in samenwerking met Copernicus gerealiseerd gaan worden maar volgende koppelingen zal VSA zelf ontwikkelen. Uiteraard zal Copernicus hen hierin maximaal ondersteunen.

Zelfred­zaamheid

Copernicus zorgde niet alleen voor een vlekkeloze samenwerking om de koppeling tussen Navision en CloudSuite te realiseren, maar ook hadden ze een meedenkende en adviserende rol, zodat wij ons voor kunnen bereiden op de toekomst!

Ronald Bothof – Operationeel, ICT & Teammanager bij VSA

Meer weten over onze producten en oplossingen?

Ons team van experts staat klaar om je te adviseren én mee te denken over wat het beste past bij jouw organisatie.

Mail je liever, geen probleem. Vul ons contactformulier in en we nemen snel contact met je op.