Paardekooper

Koninklijke Paardekooper Group is een toonaangevende internationale speler in de verpakkings- en disposables-industrie. Binnen de groep bundelen verschillende gespecialiseerde verpakkingsbedrijven hun krachten, waaronder in de sectoren foodservice, retail, industrie, en horti- en agricultuur. Paardekooper biedt marktconforme prijzen en garandeert een zeer hoge leveringsbetrouwbaarheid. Bovendien hebben ze een uitgebreid assortiment verpakkingen en disposables direct op voorraad. Zo hebben klanten altijd een ruime keus.

Realtime communicatie

Bij VSA werden bestellingen altijd handmatig ingeboekt in het ERP-systeem. Dit zorgde voor veel administratief werk en een hoge foutgevoeligheid. Daarom was VSA op zoek naar een B2B e-commerce platform waardoor, zowel klanten als VSA, meer bestelgemak ervaren.

Paardekooper was op zoek naar een toekomstbestendige oplossing waarin meerdere webshops vanuit één omgeving beheerd kunnen worden. Hierbij was realtime communicatie met het ERP-systeem en digitalisatie van prijslijsten van belang. Voorheen werden er bijvoorbeeld handmatig Excel sheets opgesteld die in batches gedeeld moesten worden via de FTP. Dat resulteerde in een hoge foutgevoeligheid en data die niet actueel was.

Niklas Integration Platform

Om koppelingen te leggen tussen de webshop en de interne systemen, werd Copernicus voorgedragen door CloudSuite. Copernicus heeft immers de benodigde kennis en ervaring met de koppelvlakken (API’s) van CloudSuite.

Met het Niklas Integration Platform heeft Copernicus een integratieoplossing gerealiseerd waarin de data van alle systemen van Paardekooper real-time wordt gesynchroniseerd. Denk hierbij aan: klantgegevens, bestelgegevens, productinformatie, voorraadposities en prijslijsten. Naast de integratie tussen het CloudSuite platform en het ERP-systeem, is er ook een koppeling gerealiseerd met Squeezely. Hierdoor wordt klantendata specifiek verzameld en krijg je inzicht in gedrag en kenmerken van de klanten (ook wel een Customer Data Platform). Op basis hiervan wordt de Customer Journey voor iedere klant optimaal neergezet.

Niklas Integration Platform

Copernicus weet zich te manifesteren in de digitale wereld. De samenwerking heeft onze organisatie digital wendbaarder en veel flexibeler gemaakt. Alles wat we hebben geïntegreerd met ons E-com platform verloopt via Copernicus die ons hier altijd goed in heeft ondersteund.

Werner Duimel – Group manager E-Business bij Paardekooper

Meer weten over onze producten en oplossingen?

Ons team van experts staat klaar om je te adviseren én mee te denken over wat het beste past bij jouw organisatie.

Mail je liever, geen probleem. Vul ons contactformulier in en we nemen snel contact met je op.