Heartland FPG

Heartland Food Products Group is een wereldleider op het gebied van verpakte consumentengoederen en produceert zoetstoffen en vloeibare waterversterkers, caloriearm. Binnen de USA is Heartland FPG de meest toonaangevende leverancier van huismerkzoetstoffen en vloeibare waterversterkers. Heartland is onder meer de producten/verkoper van de zoetstof Splenda. Heartland heeft haar hoofdkantoor in de VS met extra kantoren in onder andere Nederland, Mexico en Colombia. De productie-faciliteiten zijn te vinden in de VS, Mexico en Nederland.  Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 1.200 mensen in dienst.

Klanten koppelen aan ERP systeem

De producten van Heartland zijn wereldwijd te verkrijgen, met klanten als groothandels, supermarkten en tankstations. Dit brengt de nodige informatiestromen met zich mee. Informatiestromen die Heartland snel en efficiënt wilden beheren en uitwisselen. Heartland Nederland wilden hun klanten koppelen aan hun Amerikaanse Enterprise Resource Planning (ERP)-systeem, waarbij het gaat om dispatches, orders en facturen. EDI bleek hiervoor de beste oplossing.

Voor organisaties die geholpen willen worden bij het opzetten van de eerste koppelingen en daarna zelf de regie willen overnemen is er Copernicus Dedicated EDI. Organisaties die juist de voorkeur geven aan ontzorgen en het koppelen met de klant liever aan de EDI-leverancier over laten is er Copernicus Managed EDI. Tijdens de inventarisatie bleek dat voor Heartland Managed EDI het beste paste bij de wensen van de organisatie.

Managed EDI of Dedicated EDI?

Direct toegang tot support desk

Copernicus heeft ervoor gezorgd dat alle datasystemen van de klanten van Heartland zij gekoppeld aan het ERP-systeem van Heartland in de USA. Bij elke nieuwe klant neemt Copernicus met Managed EDI de zorg over van Heartland door de koppeling te bewerkstellen en te onderhouden.

Heartland heeft ook gekozen voor Solution Support en heeft hiermee, in geval van problemen, binnen 30 minuten contact met de Copernicus support desk. Ook worden er dagelijks meerdere malen controles op het systeem uitgevoerd waardoor mogelijk problemen vooraf al worden geïdentificeerd en opgelost.

Voor Heartland Nederland is het uitwisselen van digitale informatie vereenvoudigd en ontzorgt met het gebruik van Managed EDI.  Door minder papierwerk, efficiënter werken en minder kans op fouten is het mogelijk om digitale documenten als orders en facturen sneller, veiliger en makkelijker uit te wisselen.

Minder papier en meer efficiency

Meer weten over onze producten en oplossingen?

Ons team van experts staat klaar om je te adviseren én mee te denken over wat het beste past bij jouw organisatie.

Mail je liever, geen probleem. Vul ons contactformulier in en we nemen snel contact met je op.