IPP Pooling Partners

IPP Pooling Partners is marktleider op het gebied van full-service pooling diensten. Een pooling dienst is het faciliteren en samenbrengen van het hergebruik van logistieke middelen. In het geval van Pooling Partners, betreft dit het hergebruik en de circulatie van houten pallets en boxen (Bulk boxen en WEEE-boxen). Hierbij gaat het niet alleen om het inzetten en distribueren van de materialen maar ook het ophalen, schoonmaken en repareren van de pallets en boxen.

Behoeften aan totaaloverzicht bij data uitwisseling

Jarenlang maakte IPP Pooling Partners gebruik van zogenaamde ‘legacy tools’ om data uit te wisselen met partners en klanten. Deze zijn gebouwd op oude technieken en dan gebeurde het wel eens dat bijvoorbeeld e-mails niet goed aankwamen

Ook ontbrak door het gebruik van verschillende legacy tools het totaaloverzicht om berichten makkelijker te kunnen terugvinden, documenteren en te monitoren. Daarnaast kwamen berichten veelal ongesorteerd via hetzelfde kanaal (e-mailbox en FTP) binnen

Het werd snel duidelijk date EDI de beste oplossing is voor IPP. Door te kiezen voor het Niklas integratieplatform van Copernicus beschikt IPP nu over een totaaloplossing voor de berichtenuitwisseling via EDI met haar partners en klanten.

Daarbij worden ze geholpen door een Reprocessing Portal dat ondersteuning biedt aan de interne IT-afdeling om fouten in ingestuurde berichten te kunnen bekijken. Berichten die bij IPP binnenkomen, worden eerst opgevangen in Niklas. Hierin wordt bepaald of een aantal berichten nog wel via de legacy tools afgehandeld moet worden of dat dit verder door Niklas wordt verwerkt.

Webportaal ondersteunt de transformatie van berichten

Eigen beheer van het Niklas Integratieplatform

Via Niklas worden de berichten getransformeerd voordat deze verder naar IPP worden doorgezet. Copernicus heeft een aantal mappings gebouwd die de diverse bestandsformaten die ontvangen worden, omzetten naar een generiek XML-formaat. Als alle controles goed doorlopen zijn, dan wordt het bericht via twee mappings in de database van IPP verwerkt Niklas is op locatie geïmplementeerd wat betekent dat IPP zelf het beheer verzorgt. De applicatiebeheerders van IPP zijn door Copernicus getraind en in staat om meldingen op te volgen die in hun systeem naar voren komen. Ook is de mogelijkheid aanwezig voor IPP om zelf koppelingen te bouwen.

De berichtenuitwisseling tussen Pooling Partners en haar klanten verloopt nu via een EDI en is up-to-date en toekomstbestendig.

De legacy tools die eerst werden gebruikt zijn nu vervangen door een gestandaardiseerde werkwijze vanuit een centraal integratieplatform. Met dit integratieplatform, de gemaakte koppelingen en de webportals zijn alle berichtenstromen gecentraliseerd. Door het maken van standaard koppelingen en standaard controles is het ook eenvoudig om nieuwe klanten aan te sluiten.

Koppelingen maken aansluiten van nieuwe klanten eenvoudig

Heb je vragen over onze producten en oplossingen?

Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat onze producten en oplossingen voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Mail je liever, geen probleem. Vul ons contactformulier in en we nemen snel contact met je op.