Klant profiteert van samenwerking tussen Logic4 en Copernicus

Het begon met een vraagstuk voor het realiseren van EDI-koppelingen bij een gemeenschappelijke klant in 2020. Nu, 2 jaar later, is de samenwerking tussen Logic4 en Copernicus nog steeds succesvol en wordt de expertise van Copernicus op het gebied van koppelingen regelmatig ingezet bij de projecten van Logic4.

“Logic4 is de alles-in-één webshop en bedrijfssoftware voor (middel)grote handelsbedrijven.” De Logic4 software bevat alle functionaliteiten die een handelsbedrijf nodig heeft van inkoop tot voorraad en van orders tot boekhouding. “Normaalgesproken volstaan onze standaard integraties voor het gemiddelde handelsbedrijf. Maar voor klanten die behoefte hebben aan maatwerk, werken wij samen met Copernicus”, vertelt Dennis De Jong, Managing Business Consultant bij Logic4.

Maatwerk koppelingen

“Wij zijn meestal vanaf het begin bij een project betrokken”, laat Egbert Ellenkamp, Directeur van Copernicus, weten. “Dat is ook belangrijk om het te laten slagen. Dat wij korte lijnen hebben met Logic4.” Zodra Logic4 met een klant in gesprek gaat en duidelijk is dat er gekoppeld moet worden, worden de experts van Copernicus erbij gehaald. “Dat gebeurt al in een vroeg stadium zodat wij al snel in het traject kunnen adviseren en aangeven op welke zaken goed gelet moet worden, om verrassingen achteraf te voorkomen.”

Het gaat hierbij vaak om projecten waarbij een onderneming een koppeling met een specifieke externe leverancier, -vervoerder of -fulfilment partij wil. “Voor die gevallen heeft Logic4 ervoor gekozen dit maatwerk niet zelf te realiseren maar een beroep te doen op Copernicus,” vervolgt De Jong.  “Bij Logic4 kunnen wij ons hierdoor volop blijven richten op verbeteringen en doorontwikkelingen van ons eigen Logic4 pakket.”

Copernicus maakt bij de ontwikkeling van koppelingen gebruik van haar eigen integratieplatform Niklas. “Wij hebben al meer dan 22 jaar ervaring en kennis op het gebied van elektronische gegevensuitwisseling”, vertelt Ellenkamp. “We hebben al veel bedrijven geholpen en herkennen dus ook veel situaties. Klanten profiteren hierdoor volop van de voordelen die de combinatie van kennis en ervaring gecombineerd met ons eigen integratieplatform, biedt.”

Logic4 en Copernicus hebben de afgelopen twee jaar diverse projecten succesvol afgerond waardoor Copernicus inmiddels ook uitstekend bekend is met de Logic4 API-laag en alle calls en endpoints die daarbij horen.

Integratie­platform Niklas

Korte lijnen

Logic4 stemt in overleg met Copernicus de specifieke klantvragen en koppelverzoeken af, waarna in onderling overleg wordt ingeschat hoe het vraagstuk het best gerealiseerd kan worden en hoeveel tijd ervoor nodig is. “Dit wordt door Logic4 vertaald in een complete offerte, zodat de klant precies weet waar hij aan toe is en de zekerheid heeft dat voor de best mogelijke oplossing gekozen wordt tegen de zo laag mogelijke kosten,” vervolgt De Jong.

“Doordat wij als Copernicus direct bij het project betrokken worden, hebben wij ook direct contact met de klant in de projectfase”, vertelt Ellenkamp. “En als een klant naar ons toekomt met iets dat nog niet is besproken met Logic4 dan informeer ik onze contactpersoon bij Logic4 daarover. Zij blijven namelijk hoofdaannemer van de klant.”

Het succes van de samenwerking zit volgens Ellenkamp onder meer in het wederzijdse vertrouwen.
“De mensen van Logic4 zijn heel prettig om mee samen te werken. Duidelijk en to-the-point. We vertrouwen elkaar en kunnen open en eerlijk met elkaar communiceren. We zitten op dezelfde lijn.”

“Het feit dat Copernicus hierbij een uitgebreide kennis heeft van het Logic4 pakket en de API’s geeft hen een voorsprong waar onze klanten van profiteren,” vertelt De Jong. En dat uiteindelijk de klant het meest profiteert van de succesvolle driehoek is genoeg reden voor beide partijen om de samenwerking voort te zetten.

Weder­zijds ver­trouwen

“Door onze intensieve samenwerking begrijpt Copernicus perfect wat we doen en hoe onze software werkt. Dit zorgt voor korte doorlooptijden en het beste resultaat voor onze klanten. En dat blijft het belangrijkste.”

Dennis de Jong – Managing Business Consultant bij Logic4

Voor veel organisaties is het nog een uitdaging hoe EDI te integreren en te implementeren.
Bij Copernicus hebben we veel ervaring met EDI. Met Niklas, ons eigen integratieplatform of Enterprise Service Bus, ontwerpen en implementeren wij zelf alle communicatie tussen verschillende applicaties en systemen.

Voor organisaties waarbij EDI nog geen kerncompetentie is, biedt Copernicus ook ‘EDI as a service’: Managed EDI, gebaseerd op Niklas.
Managed EDI is beschikbaar in een abonnementsvorm op maat en geschikt voor zowel grote als kleine organisaties.

EDI uit­besteden met Managed EDI

Ook koppelen met Logic4?

Ons team van experts staat klaar om je te adviseren én mee te denken over wat het beste past bij jouw organisatie.

Mail je liever, geen probleem. Vul ons contactformulier in en we nemen snel contact met je op.