Wat is ODETTE?

Wat is ODETTE?

ODETTE staat voor Organization for Data Exchange by Tele Transmission in Europe en is een organisatie die de belangrijkste spelers in de Europese automobielindustrie vertegenwoordigt. ODETTE is het equivalent van de Automotive Industry Action Group (AIAG) in Noord-Amerika. ODETTE ontwikkelt tools en stelt aanbevelingen op die de goederenstromen en elektronische gegevensuitwisseling door de gehele toeleveringsketen binnen de automotive industrie verbetert

Wat is ODETTE?

ODETTE is verantwoordelijk voor een van de meest bekende standaarden voor EDI (Electronic Data Interchange) binnen de auto-industrie. Hierbij is de rol van telecommunicatie van groot belang om te kunnen voldoen aan de eisen van het JIT-beleid (Just In Time), wat binnen de automotive zeer wijdverspreid is.

De berichten die onder deze standaard worden ontwikkeld, zijn specifiek gericht op de behoeften van assemblagelijnen en TIER 1- of TIER 2-leveranciers. EDI-documentstromen worden vaak aangevuld met ANSI X12– en EDIFACT-standaarden om verzendmeldingen of facturen te beheren.

Standaarden EDI

ODETTE was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van communicatie standaarden zoals OFTP en OFTP2.0 en voor het opstellen van EDI-standaarden voor de automotive industrie. De organisatie heeft een verscheidenheid aan berichttypes gedefinieerd die zijn gebaseerd op de EDIFACT D.96A standaard. Deze berichten zijn een subset van de EDIFACT standaarden en sluiten volledig aan bij de wensen en eisen van de automotive industrie.

ODETTE en EDIFACT

Wil je meer weten over onze producten en oplossingen?

Onze experts staan voor je klaar om je vrijblijvend te adviseren over de beste mogelijkheden voor jouw organisatie.

Mail je liever, geen probleem. Vul ons contactformulier in en we nemen snel contact met je op.