Wat is ODETTE?

 

ODETTE staat voor Organization for Data Exchange by Tele Transmission in Europe en is een organisatie die de belangrijkste spelers in de Europese automobielindustrie vertegenwoordigt. ODETTE is het equivalent van de Automotive Industry Action Group (AIAG) in Noord-Amerika. ODETTE ontwikkelt tools en stelt aanbevelingen op die de goederenstromen en elektronische gegevensuitwisseling door de gehele toeleveringsketen binnen de automotive industrie verbetert

Voordelen Copernicus

  • Jarenlange ervaring met integreren
  • Flexibele en schaalbare oplossingen
  • Vriendelijke en heldere communicatie
  • Ervaring met verschillende branches

Neem contact op

Standaarden EDI

ODETTE is verantwoordelijk voor een van de meest bekende standaarden voor EDI (Electronic Data Interchange) binnen de auto-industrie. Hierbij is de rol van telecommunicatie van groot belang om te kunnen voldoen aan de eisen van het JIT-beleid (Just In Time), wat binnen de automotive zeer wijdverspreid is.

De berichten die onder deze standaard worden ontwikkeld, zijn specifiek gericht op de behoeften van assemblagelijnen en TIER 1- of TIER 2-leveranciers. EDI-documentstromen worden vaak aangevuld met ANSI X12– en EDIFACT-standaarden om verzendmeldingen of facturen te beheren.

ODETTE Logo

ODETTE en EDIFACT

ODETTE was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van communicatie standaarden zoals OFTP en OFTP2.0 en voor het opstellen van EDI-standaarden voor de automotive industrie. De organisatie heeft een verscheidenheid aan berichttypes gedefinieerd die zijn gebaseerd op de EDIFACT D.96A standaard. Deze berichten zijn een subset van de EDIFACT standaarden en sluiten volledig aan bij de wensen en eisen van de automotive industrie.

Copernicus Kennisbank CTA Foto4 NL