Wat is VDA?

Wat is VDA?

VDA staat voor Verband Der Automobilindustrie. Het is een associatie die zich onder andere bezighoudt met het ontwikkelen en onderhouden van normen voor EDI berichten die worden uitgewisseld tussen autofabrikanten en hun leveranciers. Omdat alle Duitse autofabrikanten zijn aangesloten bij de VDA, zullen bedrijven die zaken met hen doen VDA-berichten moeten kunnen verwerken.

Wat is VDA?

Vanaf het ontstaan van de VDA, anticipeerde men nooit dat ze ook op internationaal niveau informatie zouden uitwisselen. Daarom zijn de normen enkel in het Duits gepubliceerd.

In tegenstelling tot andere EDI-standaarden is er binnen de VDA-specificaties geen naamgeving voor elk data-element. Hierdoor is er voor het werken met VDA-berichten kennis van de Duitse taal nodig.

Het vaste recordformaat zorgt ervoor dat VDA zich niet makkelijk laat converteren naar een bestaand dialect zoals EDIFACT of ANSI X12.

De VDA ontwikkelde daarom meer dan 30 EDI berichten om tegemoet te komen aan wensen van bedrijven als Volkswagen, Audi, Mercedes Benz en Bosch.

Converteren naar EDI

Wil je meer weten over onze producten en oplossingen?

Onze experts staan voor je klaar om je vrijblijvend te adviseren over de beste mogelijkheden voor jouw organisatie.

Mail je liever, geen probleem. Vul ons contactformulier in en we nemen snel contact met je op.