Wat is APERAK?

 

Een APERAK (Application Error and Ackowledgement) is een digitale ontvangstbevestiging en wordt gebruikt om de ontvangst van een EDI bericht te bevestigen. Het EDI-systeem genereert een APERAK bericht niet automatisch maar aan de hand van een respons van het achterliggende systeem. Een APERAK-bevestiging heeft twee functies:

  1. Het informeren van de zender van een EDI bericht dat zijn bericht is afgewezen door de applicatie van de ontvanger vanwege fouten in het bericht
  2. Het informeren van de verzender dat zijn bericht correct is verwerkt in de applicatie van de ontvanger

Voordelen Copernicus

  • Jarenlange ervaring met integreren
  • Flexibele en schaalbare oplossingen
  • Vriendelijke en heldere communicatie
  • Ervaring met verschillende branches

Meer weten?

Copernicus Kennisbank APERAK Graph

Type EDIFACT berichten

APERAK of CONTRL?

APERAK en CONTRL-berichten worden nog wel eens verward met elkaar. Het verschil zit in het wel of niet automatisch genereren van een bericht.

Het CONTRL bericht wordt automatisch door het EDI-systeem gegenereerd en teruggestuurd. Bij APERAK genereert het EDI-systeem dit bericht aan de hand van een response van de achterliggende applicatie. Daarbij zal het CONTRL bericht de verzender informeren of de syntax van zijn bericht correct of incorrect is, terwijl de APERAK de zender informeert of het bericht correct is verwerkt door de interne applicatie of het ERP-systeem.

 

Copernicus Kennisbank CTA Foto1 NL